I am nothing but your side-kick heart attack

Tantrum To Blind – Get Get Get
Fett skön låt med ungt lovande svenskt band. Blev verkligen glad när jag hörde den, den svenska rocken är tydligen inte så döende.

Förstår om du undrar vad som händer

Det är duktigt att lyckas hugga sig själv i handen när man diskar brödkniven. Eller inte. Jag ska bli smidig, en annan dag ;) Skolan idag var inte lika länge och ansträngande som tidigare veckor (surprise någon?) Men det går väl tillbaka till normalt inom någon vecka. Sen hem, har lagat lite matlådor. Blomkålsmos och köttbullar, fett nice! Nu ska jag sätta mig och kolla och söka sommarjobb hade jag tänkt, känns som ett värt kvällens projekt.

♥ /Vendela

It's your name on the bullet in the barrel

Sara Lumholdt – Enemy
Jag kan ändå inte låta bli att tycka att den är ganska bra. Texten är skön, lite lagomt girl-power hämnd. Melodin är poppig och mysig, lite väl upprepande kanske, men ändå. Just nu känner jag bara för sån musik.

Every night I remember that evening

Som vanligt var jag allmänt lättövertalad igår, så efter mello-myset hos Ellie blev det utgång för min del. Drog hem till Emil där han, Tove och Sara förfestade. Jag kom dit rätt sent, typ vid 11, men är det 04-släpp så behöver man ändå inte gå till Nationen så tidigt. Var där nån timme, svängde förbi en annan förfest, och sen till Norrlands. Det var lite kö när vi kom dit, men vi kom ändå in ganska fort. Och det var jättekul där inne, massa folk, helt okej musik och en massa dans. Och dom bjöd på Gorby's piroger som fyllekäk nånstans när kvällen började lida mot sitt slut ^^, Kom hem vid 4, sov en del. Mådde inte bra någonstans idag, så jag har inte gjort någonting överhuvudtaget. Bara legat i sängen och kollat på Vampire Diaries. Men det är okej, Karl är över. Det var länge sen jag hade en hel helg utan att plugga en massa. Fett skönt!

♥ /Vendela

Stop me

Set me free why don't you, babe,
Get out my life why don't you, baby,
Coz you don't really care about me, no no no,
You just keep me hanging on...

Once upon a time

Jag lever! Haha, gårdagen var kul, men jag kan inte direkt påstå att jag mått helt bra idag. Det blir dock bättre och bättre ju längre dagen lider, och det är ju skönt det. Laddar för en utekväll idag med? Alla försöker övertala mig till att hänga med, men jag känner mig kanske inte helt pepp. Det blir hem till Ellie med lite Mello-mys först iallafall, sen får vi se. Jag vill nog hem och sova, det är en dag imorron också, och det vore nice att kunna göra något av den dagen. Eller ja, vi får se ;)

♥ /Vendela

Just give me something to die for

Tenta 8 i morse, dagen började fantastiskt bra genom att jag gick vilse. Som tur var hittade jag en snäll tant att fråga om vägen, så jag hittade till tentan, i tid och allt! Det kändes jättebra när jag skrev den, så jag hoppas nog att jag får godkänt iallafall. Gick lite halvt vilse på vägen hem också, men som tur var så mötte jag Emil på vägen och han visade mig in på rätt spår igen ;) En sväng förbi Clas Ohlsson i stan, systemet och sen hem. Har hunnit tvätta, baka bröd och kolla en massa på tv-serier sen jag kom hem, fett skön dag! Ikväll blir det en sväng ut till storvreta, Annikas födelsedagsfest, och sen in till stan och kanske nation. Kanske ÖG's? Vi får se vart kvällen leder oss ;)

♥ /Vendela


My feet just wanna touch new ground

Nu promenerar jag strax mig själv bort till tentan, jag är nervös. Men jag har ju klarat alla de andra momenten på kursen, tentan borde också gå vägen. Det är ju inte som om jag inte har pluggat. Jag har ju knappt gjort annat de senaste 6 veckorna. Men ikväll tänker jag reclaima livet, Annika har födelsedagsfest, och sen blir det nog utgång efter. It's gonna be awesome! Jag kommer ha så mycket tid nu efter Karl, jag vet inte vad jag ska göra av all tid. Men det ska nog gå att komma på nått. Kolla på film nån gång ibland? Läsa skönlitterära böcker? Det var en evighet sen jag hade tid med sånna trevliga saker...

♥ /Vendela

För det du känner är turbulens

Newkid – Turbulens
Åh, jag har väntat i en halv evighet på att den här låten ska släppas på spotify, och här är den äntligen! Jag kan inte säga annat än att jag tycker att den är underbar, så jävla skön!

I don't wanna feel like I don't have a future

Förresten så klarade jag dissektionsduggan igår. Jag behöver aldrig mer gå ner i den där källaren och dissekera människa. Ni förstår inte hur underbart skönt det känns, jag grät nästan av lycka när jag gick därifrån. Radiologiduggan vet jag inte hur det gick med, resultaten kommet imorron säger de. Men det kändes okej, så jag borde vara godkänd. Nu är det två dagars stenhårt tentaplugg, och sen är det tenta på fredag. Det blir fett skönt när den är över, jag ska njuta hela helgen! ;) Ljuspunkterna i mina dagar just nu är maten. Blomkålsmos med köttbullar? Underbart! Salami-och-brie-paj? Smaklöksorgasm. Och alla underbara vänner man hinner prata med en stund ibland iallafall. Det är det som får en att orka med tentapluggandet. Jag menar det är inte ovanligt att vi sitter 12-14 timmar på en dag...

♥ /Vendela

He stops to notice empty bottles of gin

Panic! At The Disco – The Ballad Of Mona Lisa
Panic! är tillbaka, och det kan jag ju inte annat än att vara lycklig över. Jag menar, jag är ju lite halvt uppvuxen på deras musik. Jag gillar att de lite grann har gått tillbaka mot det gamla soundet, från första plattan, men samtidigt blandat upp det med det lite mognare soundet från andra skivan. Kärlek!

I've been living for the weekend

Off to school, 2 duggor. Förhoppningsvis sista svängen ner till källaren, skulle vara såååååå skönt att slippa gå dit igen. Slippa lukten, som sätter sig i kläderna och känns precis ÖVERALLT man är. Den är hemsk. Jag är nervös, har knappt kunnat sova inatt. Det brukar inte vara så. Fan, jag vill så gärna klara det här. Håll alla tummar ni har för mig, snälla?! Sen är det bara att ladda om och fortsätta plugga, tentan är ju på fredag. Och jag har peppat för den här helgen som kommer i typ 7 verckor nu. En helg man inte måste plugga på?! Känns underbart!

♥ /Vendela

I'm on the right track baby

Det är fortfarande kallt som satan, trots att de har lovat oss varmare väder i flera dagars tid nu. Jaja, efter att ha jobbat hemma hela morgonen känns det inte som om jag har så himla mycket kvar här att göra, så jag går nog till skolan trots kylan. Ska ju till dissektionssalen i eftermiddag också, så det är nog lika bra.
Jag kan inte påstå att jag trivs i kylan, men nog är det vackert alltid. Soluppgång till vänster, frusna ögonfransar i mitten och dagens jobb hittills till höger.

♥ /Vendela

I keep running and I don't know why

Känns ju bra att klockan är 7 en lördagsmorgon, det är 20 minusgrader ute (igen!), och jag ska precis till att gå till skolan. Igår var jag i skolan hela dagen som vanligt, det sista dissektionspasset för klassen blev gjort och nu är det bara repetition kvar i helgen inför duggan på tisdag. Det är så sjukt att det är mindre än en vecka kvar av den här kursen nu, det har gått läskigt fort. Och första helgen i mars är jag hemma i leksand en sväng, kommer blir såååå skönt! Igårkväll var jag hemma hos Anna, Emma och Rickard en sväng, Rickard fyllde 21 nyss så de hade förfest. När dom drog ut drog jag hem och sov, kändes inte värt att fucka up en hel plugglördag bara för en fest. Som säkerligen hade varit jättekul, förfesten var awesome, men ändå. Melodifestivalen ikväll? Vi får se om jag kan slita mig från böckerna...

♥ /Vendela

Jag är lucy in the sky, jag är högt över molnen

Veronica Maggio – Jag kommer
Söta fröken Veronica Maggio släpper nytt snart, här är första singeln ut. Den är jättefin och mysig och jag tycker om den massa. Bara så ni vet.

She's a twisted wristcutter

Sophia Somajo – Wristcutters Inc.
Sophia Somajo är tillbaka, stronger than ever! Hon gör fortfarande verkligen sin egen grej, jag har inte hört någon som låter som henne. Och ni vet att jag är väldigt svag för glada, gulliga popmelodier i kombination med sorgliga och vackra texter. Love!

Hurry up

Tentavecka? Japp, nu kör vi. Idag är jag schemalagd 8-18, imorron 8-22, båda helgdagarna 10-20. Känns ju awesome eller nått. Jag vill egentligen inte klaga för jag läser ju en jätteintressant kurs på världens underbaraste program. Men det hade vart trevligt att hinna ha ett liv också. Första helgen i mars åker jag hem till Leksand och umgås med min Johanna och min familj en sväng, det kommer bli underbart iallafall. I övrigt händer inte så mycket just nu. Jag höll på att svimma igår på dissektionen, jag stod där och kände mig allmänt inte frisk, det flimrade lite för ögonen. Och sen när jag tog av mig handskarna var hela mina underarmar kritvita och svullna, inget blod där inte. Nu har jag ingen egen dissektion kvar, bara lite genomgångar och så. Det känns jätteskönt, jag trivs inte så jättebra med att dissekera. Det är obehagligt.

♥ /Vendela

Just step on the gas

Alexis Jordan – Happiness
Har inte bestämt mig än för huruvida låten är jättebra och fin eller bara jävligt mainstream och ganska tråkig... Nej, den är nog rätt skön och tuff.

Like I've never been hurt before

Jag kollade på termometern ör en gångs skull i morse när jag var ute i köket och fixade frukost. Det kanske var tur det, då det tydligen är 20 minusgrader ute. Det känns lite grann som om man kanske borde klä på sig ordentligt idag. Strax bär det av till skolan för att göra duggan, sen mer plugg. Jag orkar inte.

♥ /Vendela

I found the answers aren't so clear

Linkin Park – Valentine's Day
Finns det någon låt som passar bättre en dag som den här?

Another day, another time

Det är inte bra att gå in i en matafför när man känner sig lite halvdepp. Det kan hända att man kommer hem med ett halvt kilo naturgodis. Och känner sig ganska mycket fattigare. Och tjockare. Men vad fan, det är bara alla hjärtans dag en gång om året. Är det någon gång man får tycka synd om dig själv och tröstäta så är det alla hjärtans dag. Speciellt när man har en dugga på alla kroppens muskler dagen efter.

♥ /Vendela

Do you believe that you can fall inlove at first sight?

Le Kid – We Should Go Home Together
Jag ville bara säga att le kid var bäst i melodifestivalen förra veckan. Men sen kom jag på att jag inte ens såg det, och inte har hört låten efteråt. Men i vilket fall som helst så var dom sötast. Det har jag sett. Den här låten är också mysig.

Drop it like it's hot

Har vart mycket produktivare idag än igår måste jag säga. Skolan hela dagen med Ellie, vi har pluggat en massa muskler och skit till duggan på tisdag. Det känns okej, jag känner att jag borde klara den. Vi får se. Det är stört kallt ute igen, jag höll på att frysa ihjäl på vägen hem. Elelr egentligen inte, jag fryser ju inte. Jag bara känner att det är kallt. Och eftersom det här är det roligaste jag har att skriva om dagen så förstår ni hur kul mitt liv är just nu. Sen jag kom hem har jag städat rummet och gjort varm mjölk, nu blir det nog parenthood en stund innan jag sover. Har ju faktiskt en av ytterst få sovmorgnar imorron, den tar vi vara på!

♥ /Vendela

Changing the lives of thousands

Ellies korridorsfest var som vanligt legendary. Undebart, kom hem typ 5 imorse. Sov inte så mycket så jag har mest vart seg och trött idag och inte pluggat så mycket. Kollat helt klart på alias, kollat lite andra tv-serier som jag inte hunnit kolla i veckan. Nu blir det melodifestivalen med popcorn och cola, jag är fett pepp!

♥ /Vendela

Hold it against me

Mer plugg, mer förkylning, lite matlagning och chill på det. Och snart är det korridorsfest hos Sötaste Ellie, gonna be awesome. Be there or be square. I'm big time bringing nässprayen. Bara så ni vet.

♥ /Vendela

Baby, baby

Firefox AK – Boom Boom Boom
Firefox AK är tillbaka, det var länge sen sist måste jag säga. Skön svensk popmusik, dock börjar jag bli lite uttråkad. Det mesta låter ju andå ganska likadant.

And I'm burning with power inside

Armand Mirpour – I Am A Volcano
Mysig låt med sjukt peppande text. Man vill bara sunga med och hoppa omkring.

Names have been changed to protect the innocent

Jag är trött. Och sjuk. Det är inte så kul alls faktiskt. Dissektion av retroperitoneum hela dagen. Inte så mycket att dissekera faktiskt, så vi hann repetera en hel del istället, och det var sjukt nice Mindre än en vecka kvar till duggan, typ 2 kvar till tentan. Det här ska nog gå. Hoppas jag. Och så vill jag bara nämna att jag har världens bästa vänner och världens underbaraste familj.

♥ /Vendela

Lilla Lady

"Våra brister gör oss till människor"

It's all a waste

Jag skulle plugga nu på kvällen när jag kom hem efter middagen med Emma. Och jag skulle inte shoppa mer kläder på resten av den här månaden. Det gick ju bra med båda som sakerna. Eller inte. Jag fick för mig att svänga in på H&M medans jag väntade på Emma, hittade en underbar vit t-shirt med en massa små rossetter runt halen. Och blev totalkär. Sen åt jag med Emma och det var jättetrevligt. Fick en massa pratat och en massa bra råd om vad jag borde göra med en del saker. Sen hem, förbi Ica väst för att handla mat och hämta det första H&M-paketet jag beställt. Väl hemma insåg jag att alla mina nya fina kläder inte fick plats i garderoben, så istället för att förbereda mig för dissektionen imorron ställde jag mig och rensade garderoben. Vilket helt klart behövdes, och har behövts ett tag. Men nu är det fint och jag kommer nog hitta saker när jag behöver dem. Hoppas jag. Jag måste verkligen sova nu, jag är sjukt trött. Godnatt!

♥ /Vendela

Do you ever feel like a plasstic bag?

Diddy - Dirty Money – Coming Home
Jag är ju inte så mycket av en hiphopare som ni nog vet. Men jag kan inte låta bli att älska den här låten, refrängen är vacker och den är så hopp- och trygghetsingivande på något vis. Om ni förstår vad jag menar.

I know my kingdom awaits

Igår blev det inte mycket bloggande för min del, ledsen för det. Skolan en massa timmar, mer muskler och lite mer annan skit att lära sig. Sen ner på landskapet, vilket alltid är lika trevligt. Diskussioner om mycket intressanta framtidsplaner i några timmar, det blev inte middag förrän halv tio. Då var jag fett hungrig vill jag lova! Chili con carne, gottigott, och sen tårta på det. Massa trevliga människor och en Sanna som var lycklig över att blivit vald till Marskalk. Och jag känner mig lite tom och ledsen över att inte ha något ämbete. Hoppa på som söndagsfikavärd efter Karl? Känns fett lockande faktiskt. Sen när jag kom hem vid tolv hade jag tänkt sätta migoch skriva lite, men då låg blogg.se nere. Så jag skriver nu istället, eftersom jag ändå vaknade lite för tidigt imorse och inte kunde somna om. Jag har ont i halsen. Så att jag knappt kan andas. Känns inte helt bra med tanke på att jag egentligen ska ut till vårdcentralen idag...

♥ /Vendela

You can put the blame on me

Hittills idag har jag tränat, tvättat, duschat och ätit frukost. Och klockan är inte ens 8. Ibland får man vara effektiv och morgonpigg för att hinna med allt man vill. Snart bär det av till skolan, lite mer muskelplugg. En vecka till duggan, och då ska det fanimej sitta. Sen blir är det Landskap ikväll, ska nog förbi en sväng iallafall och rösta på mina kompisar som söker ämbeten. Själv har jag ju inte riktigt tid med sånt just nu ;p Jaja, gotta go och hämta tvätten =)

♥ /Vendela

There's a moment to seize


Karl får mig att känna mig som en gammal tant. Som ligger hemma och kollar på tv en fredag-kväll, går och lägger sig tidigt, och går upp tidigt igen på lördag morgon. Hittills har jag pluggat 5 timmar idag. Kul liv jag har. Nu ska jag plugga lite till. Och det är fucking mer än en vecka kvar till duggan! Jag hatar Karl ganska mycket just nu. Eller ja, jag är rätt bitter till killar överhuvudtaget just nu. Dom är bara sjukt opålitliga och sviker en. Och inte kan dom vara ärliga heller. Känns ju inte värt överhuvudtaget. Tur att Nikki sixx räddar min dag idag ändå, genom den fantastiska plattan heroin diaries; Sixx A.M. – The Heroin Diaries. Det är ju en fantastisk historia, någon som vill hyra och se filmen med mig någon dag? Post-Karl that is, ofc.

♥ /Vendela

Hurts like bullets between these walls

Rebecca & Fiona – Bullets
Ni har väl inte glömt den fantastiska hiten Rebecca and Fiona slog igenom med i somras- the luminary ones? Det har iallafall inte jag, då jag tycker att det var en av förra sommarens bästa låtar. Här är nästa låt ut från tjejerna, och den är skön. Men inte riktigt lika bra. För er som ändå älskar tjejerna så kan ni ju kolla in deras eget tv-program på svt-play. Jag har ju ingen riktig tv, så jag vet inte vilka tider det går. Men det är döpt efter tjejerna, så kolla in om ni vill.

No one is as lucky as us

Dagen har som vanligt bestått av en massa plugg. Men det förgylldes lite av t4:orna som kom in mitt i en av föreläsningarna och spexade för oss, intro-spex för preklin. Inte världens bästa spex, men dom var så många och verkade ha så kul tillsammans att man helt enkelt blev sjukt pepp och glad. Sen pluggade vi några timmar till, det är typ bara 1,5 vecka kvar till duggan nu. Men fick iallafall veta att jag klarade PU-tentan, så nu är jag helt klart med första året på läkarlinjen. Känns fett skönt! Sen ett planeringsmöte på kvällen med klassen, det är ju en del vi ska fixa tillsammans den här terminen =) Men jag älskar klassen, alla är så underbara. Så det här kommer bli awesome! Sen hem och träna, duschen, mer alias och snart sova. Men jag känner mig ganska stabil för tillfället. Och det är skönt. Jobb på söndag, kom förbi fikat allihopa! Vore jättetrevligt!

♥ /Vendela

Deep sea baby

Lykke Li – I Follow Rivers
Underbara bruden Lykke Li. Tjejen som skaffade spelningar i Usa genom att säga att hon var fett känd hemma i Sverige. Och sen fixade spelningar i Sverige genom att redan vara känd i Usa. Man kan inte annat än älska en tjej som är så cool. Dessutom gör hon skön musik.

Feel like I could use a gun

Ida Maria – Cherry Red
Bara en jätteskönt svängig, ganska soulig men ändå poppig låt av en tjej med grym röst.

I will end this

Ni får ursäkta att jag inte skriver så mycket roliga och intressanta saker just nu. Det beror lite på att jag helt enkelt inte har ett liv utanför pluggandet. Eller ja, jag lagar lite mat ibland. Haha, nej så illa är det inte. Men det är mycket plugg, typ 10-12 timmar om dagen. Idag ritade vi på varandras överkroppar, bukens organ och så. Tyvärr går tuschpennan typ inte bort. Ikväll ska jag träffa min Emma, ska bege mig in mot stan snart för att hämta henne. Hon hittar ju inte hit själv ;) Men det ska bli trevligt att träffa henne en lite längre stund, det var alldeles för länge sen sist.

♥ /Vendela

PH3

PH3 – Jag trodde jag var han
Fin låt. FinFin. Mysig att lyssna på. Och ja... jag har inte så mycket mer att säga just nu.

Dit dom andra går

Parken – Borta Som Atlantis
Jaaa, äntligen! Jag har försökt ladda upp låten i typ två dagar nu, men blogg.se bara krånglar. I vilket fall som helst är det här en av de låtar som går varmast just nu i min hörlurar. Den gör mig lycklig, får mig att vilja bara snurra omkring på stället med armarna sträckta rakt ut.

RSS 2.0