Saw myself again


I'm a fake

Idag kunde ha varit en av världens sämsta dagar någonsin. Jag mår skit. Och jag orkar inte. Men Emma och Johanna hjälpte mig en hel del iaf, utan era samtal hade jag nog brutit ihop totalt. Och Erika med, det var mysigt att prata med henne om resan och så. Nu ska jag gå och dö. Eller sova. Läs som ni vill.

♥ /Vendela

Burning, burning, just like fire


Jag kunde inte minnas om jag hade laddat upp den här förrut eller inte. Jag tror inte det, men jag vet att jag har använt citat ur den som rubriker.. Jaja, har jag lagt upp den förrut så får ni stå ur med det, den är underbar iaf! Jag gillar att scissor scisters utvecklats en del sen sista albumet iallafall, ett nytt mognare sound. Det är nice!

When you come undone

Usch vad det är skönt att klia sig i ögonen efter en hel dag med lösögonfransar! Idag tog jag ledigt från tentaplugget, åkte till Rimbo på mitt kusinbarns dop. Det var jättefint och mysigt att träffa släkten igen. Speciellt Monica, vi ses alldeles för sällan! Efter det åkte jag med mamma och mormor hem till mormor, fick en massa saker som hon skulle göra sig av med. Hon håller ju på att flytta från radhuset till en lägenhet, så hon har inte plats för alla grejerna längre... Sen lagade jag mat åt dem, gud vad det är skönt att laga mat i ett riktigt kök! Hälleflundra och grönsaker i ugn, mummsigt värre. Sen tog jag tåget hem till U, kom väl hit hem vid kvart i tio. Sen dess har jag hunnit laga 4 matlådor, städa rummet, tvätta lite och plugga en liten stund. Jag är nöjd med dagen och börjar fundera på att krya till sängs, det är en tidig dag imorron. Mer tentaplugg med tjejerna! Och imorron är det dessutom sushi-kväll! :D

♥ /Vendela

Keep you love locked down

Jag sa upp mig på jobbet igår, sen drog jag till skolan och försökte plugga lite till. Det går inte så bra just nu, jag kan inte riktigt koncentrera mig. Men det blir nog bättre snart, när jag inser att det faktiskt bara är 4 dagar kvar till tentan och att jag verkligen måste plugga. Nu är jag på väg till Rimbo för att gå på min kusins barns dop ;) Det blir mysigt att träffa släkten igen, var alldeles för länge sen.

♥ /Vendela


The greaste love i ever had


Riktigt skön rocklåt måste jag säga. Jag gillar Chis cornells röst, den är skönt raspig och hes. Passar verkligen perfekt till den här typen av låtar! Den här har en hel den sköna gitarrslingor, vilket inte är så förvånande när det är Slash som har gjort den (föredetta medlem i Guns'n'roses). Jag har aldrig lyssnat vidare mycket på dem, så jag visste inte att han skulle släppa ett soloalbum. Men det gjorde han visst den 7:e april i år. Lyssna mer på det om ni tycker att det här är bra musik ;)

♥ /Vendela

I'll be your comander

Asså, nu är jag lycklig! På riktigt. Jag har letat efter en fin bikini i sverige här nu i typ en månads tid, och det finns fan inga. Det fanns en fin på H&M, men den hann sälja slut innan jag ens fattade att jag ville ha en. Jag var lite smådeppig över det här i några dagar, och pratade med Emma som lovade att kolla runt i London efter någon fin bikini. Hon hittade en bra som liknade den jag ville ha, och skulle köpa den åt mig. Sen idag när hon ringde sa hon att den jag ville ha precis hade tagit slut i rätt storlek. Men eftersom Emma är världens underbaraste människa så går hon och letar reda på ett H&M där dom ha den bikini jag egentligen ville ha i rätt storlek! Gud vad jag tycker om den flickan!


Där är den, min bikini ♥                           Och där är Emma, väldens gulligaste vän! ♥

There is always something that I'm thinking about


Som sagt, det går ju inte att inte älska MIA. Hon är fantastisk!

How did I get this messed up?

Ibland undrar jag verkligen hur det här gick till? Hur fan blev allt såhär fel egentligen? Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag gör allt jag kan för att skärpa mig, för att verkligen ta tag i mig själv, och föröka må bättre. Men det funkar inte. Fuck. Tentavecka är inte det bästa som finns direkt, det är sjukt mycket plugg, och jag har konstant förhöjda stressnivåer. Jag mår piss. Och jag har börjat dricka massa kaffe. Men jag slutar direkt efter tentan, det är inte ens en vecka kvar nu. Jag måste hinna plugga en del i helgen med, men imorron är det jobb. Och på söndag är det Rimbo med mamma, min kusins barn ska döpas! :D Det ska bli så mysigt att träffa släkten igen! Nu sitter jag och dricker min varma mjölk så kanske jag kan sova snart. Jag är inte trött, men jag behöver sova! Det vet jag, så jag ska försöka snart.

♥ /Vendela

Two timing touch and broken bones


Dagens pepplåt, utan tvekan. Idag är det mycket pepplåtar och kaffe, imorgon ännu mer? Vi får se hur det blir ;) Godnatt världen!

I'll be your teacher

Jag är lite trött nu, men klockan är inte tolv än iaf =) Jag är hemma och sitter här vid datorn och dricker min varma mjölk, ska strax gå och lägga mig. Var i skolan innan 8 idag, satt där och pluggade tills klockan blev halv 5, då cyklade jag till jobbet. Bevittnade typ sveriges läskigaste cykelkrasch. Två tjejer krockade, och sen råkade deras kompis som cyklade precis bakom på något sätt cykla rakt över ena tjejen. Men när jag kom fram hade dom redan ringt ambulansen och det var precis utanför Ackis, så det fanns en läkare på plats. Jag kände att jag inte riktigt kunde tillföra nått, så det var bara att cykla vidare. Hoppas bara att det gick okej med tjejen, hon såg ganska mörbultad ut...
Jobbet gick okej, jag vann en till tävling. Det var ju kul. Sen till stan och hämtade min, Lisa och Ellies pizzor, tillbaka till Bmc och mer plugg på det. Men idag gick vi därifrån innan 11 iaf, jag var ju tvungen att hinna förbi folkes och köpa mjölk på vägen hem. Annars kan man ju inte sova. Nu är det en vecka kvar till tentan, och det känns faktiskt okej. Skönt. Sen drar jag till stockholm helgen efter, och bara chillar. Sen hem till Leksand såsmåningom, har inte bestämt när än. Men det blir innan den 11 iaf, jag tänker INTE missa Lisas student!

♥ /Vendela


Just a little bit closer now


Jag kom just hem från skolan. Klockan var över tolv när jag kom hem. Det är ju bara helt sjukt! Jag var där i 16 timamr idag. Tur att jag har bra kompisar så jag orkar det här. Imorron är det skolan tidigt igen, sen jobbet en stund och tillbaka till skolan. Det börjar kännas som om jag har koll på det här snart, och det ät skönt =) Jag tror att jag kan överleva den här tentan med om jag fortsätter såhär. Nu ska jag sova, och ni får en skön låt att lyssna på, den har gått om i min hjärna hela dagen. Och underlättat mitt pluggande =)

♥ /Vendela

You can open the door to my heart

Lite jobbigt var det att gå upp imorse. Men nu är jag pigg, nyduschad och äter frukost, strax bär det av mot skolan. Där jag ska sitta hela dagen idag med, det är dubbla matlådor med för första gången i mitt liv. Det här blir bra, tur att ajg har bra vänner som sporrar mig så jag orkar ;)

♥ /Vendela

Whenever you feel like flying away

Godmorgon, godmiddag och godnatt. Det är väl lika bra att jag säger allt samtidigt nu, har int ehaft tid att skriva något tidigare idag... Suttit på Bmc hela dagen, och slagit mittrekord i tid på bmc i streck ;) Har vart där i typ 14 timmar idag, det är ju sjukt! Trots en hemsk huvudvärk och att jag varit jättetrött. Men min kära Lisa och Ellie har sporrat mig till att stanna och fortsätta jobba hela dagen, dom var fortfarande kvar när jag gick hem. Duktiga flickor, för att inte prata om hur sjukt trevliga dom är! Nu sitter jag och dricker varm mjölk, ska strax lägga mig i sängen och sova. Så jag orkar gå upp och plugga lika mycket imorron ;) Imorron är förövrigt min namnsdag, så glöm inte att säga grattis till mig och skänka en tanke till farmor i himlen.

Låten släpptes väl för någon vecka sen, och jag är redan trött på den. Årets sommarplåga? No kidding.

♥ /Vendela

You'll never find it if you're looking for it

Jag sitter här och har lite tråkigt. Är det okej att bara sitta och ha tråkigt mitt i en tentavecka? Tveksamt va? Jaja, jag orkar inte plugga, och jag måste vänta på vissa personer. Eller egentligen bara en. I vilket fall som helst så googlar jag lite bilder på ljusbodarna, och lyckades hitta en länk till min blogg. Hur gick det till? Ingen aning, men jag hittade lite bra bilder iallafall! Vill ni se en 14 år gammal Vendela klädd i 1600-tals kläder är det bara att googla på mina kära vänner ;) Där är jag med en bricka i händerna, på väg ut genom dörren med ett litet lamm vid fötterna. Lilla Klara, vårt nappflaskelamm, söt som få var hon. Gud vad jag längtar till i sommar, det ska bli så sjukt kul! Vi har öppet från 26 juni och sen hela juli ut, så alla ni måste komma och hälsa på mig där! Jag och Lisa kommer typ bo där i en månad, kommer bli awsome! Nu vet jag inte vad jag ska göra, men jag känner att det här inlägget är tillräckligt långt redan. Så jag ska inte skriva nått mer. Kanske letar upp nån schysst låt åt er? Får se ;)

♥ /Vendela

The more they give


Har vart uppe i 1,5 h idag och fixat med tårtan, nu är den färdig! Snygg är den, hoppas den är god också ;) Jag tänkte att ni behöver en bra låt att lyssna på i det fina sommarvädret! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen går jag till skolan ;)

♥ /Vendela

What if i lead the way?

Idag åkte jag till bmc så jag var där 9 på morgonen, trots att jag inte ens hade sovit 6 timmar på natten. Det är jag stolt över ja ;) Sen satt jag där och pluggade med Lisa och Annika, Camilla var också förbi en stund och vi fixade vår labbrapport. Det kändes bra att få den fixad och fatta lite mer av det hela. Jag måste säga att biokemi inte är min starkaste sida. Men det är ändå rätt intressant. Sen cyklade jag till stan och köpte lite saker till tårtbakningen, ska bjuda min underbara basgrupp på tårta eftersom det är sista basgruppsmötet någonsin. Sen cyklade jag hem och efter en stund kom min underbara familj förbi, mamma, pappa och nikkan ♥ Vi gick och åt pizza och pratade och hade det trevligt. Det är så tråkigt att jag inte träffar dom oftare. Fast jag kommer vara hemma med dom hela sommaren, så det blir nog bra ändå =) Den enda som saknades var Martina. Men henne får jag träffa nästa helg, när det är dop för min kusins barn i Rimbo. Det blir mys. Jag känner att jag kommer behöva lite uppehåll i pluggandet då ;) Annars kommer det bli en himla massa pluggande den närmsta framtiden, tenta om 1,5 vecka. Det är bara att tagga!

♥ /Vendela


Det är sommar här i stan

Idag är prinsessanVendela en lycklig flicka. Det kan man inte annat än gilla. Livet leker och jag har sett Billy the vision and the dancers live på V-Dala. Det var nice! Nu ska jag sova så jag orkar gå upp tidigt imorron och plugga hela dagen ;)

♥ /Vendela

What am I gonna do as an outcast?

Kanske inte världens bästa dag idag. Solen skiner, men jag är typ sjuk. Huvudvärken sprängde och hela kroppen skakade imorse när jag skulle åka till jobbet, så jag stannade hemma istället. Mår bättre nu, så ska dra till ekoparken och träffa några kompisar och grilla, det blir nog mys. Vädret är underbart, bara att hoppas att det håller i sig. Jag ville tipsa om en underbar låt, men den finns inte på youtube så kan inte ladda upp den. Eller egentligen är det två låtar; "Oskar Linnros- från och med du" och "Timo Räisänen- Outcast". Kolla upp dom i spotify om ni orkar och vill, dom är unerbara!

♥ /Vendela

You sooth my wounds and dry my tears


Hittade en gammal klassiker av the knife i min spellista på spotify. Låten är vacker, och lika så videon. Men vad annars kan man förvänta sig när det handlar om the knife? ;)

♥ /Vendela

For the sun

Okej, såg säsongsavslutningen av Gossip girl idag, och det var verkligen inte okej! Det sista som hände kan inte ha hänt, det går bara inte?! Serien funkar liksom inte efter nått sånt, det finns inte en chans! Herregud, det går bara inte. Jag är upprörd, på riktigt! Jobbet gick verkligen inte bra idag, min sänglampa pajade så nu ser jag ingenting, det verkar som om det är fest här i närheten i natt igen, jag kommer inte kunna sova, jag har massor att plugga. Det går bra nu som Petter brukar sjunga.

♥ /Vendela

You give it away

Hm, jag skulle ju ha åkt till skolan imorse och pluggat med Kajsa. Så blev det inte, jag har haft en hemmaförmiddag istället, vilket nog behövdes! Jag har pluggat en del, men även lagat en massa mat! Så nu har jag typ 6 nygjorda matlådor i kylen/frysen, massa GOD mat. Det känns bra! När man kommer hem från jobbet vid nio på kvällen känner man sig inte helt motiverad till att laga mat, då är det bra att jag har lite valmöjligheter i frysen känner jag. Nu ska jag strax dra till skolan, solen skiner och jag skulle hellre lägga mig på en strand och mysa. Men skolan är ju också kul ;) Sen blir det jobbet några timmar, och sen mer plugg. Om jag orkar, men jag måste egentligen. Så jag hoppas att jag är lika pigg ikväll som jag var igår. Jag älskar det här vädret, det är så underbart! Jag är så fylld av energi!

♥ /Vendela

Människor blir monster om ingen säger till

Idag är en bra dag tror jag. Förrutom att jag inte har sovit inatt, utbytesstudenterna hade "I love sweden"- party precis utanför mitt fönster till typ 4. Det är kul när man måste gå upp vid 7 för att hinna till skolan. Jaja, skolan var okej iallafall och det känns som om jag har koll på saker och ting. Sen drog jag till jobbet, satt där i tre timmar och det gick ritkigt bra idag. Jag är nöjd. Sen är det tre timmar imorron med, och typ 6 på lördag. Det överlever jag nog. Men sen cyklade jag iaf till Willy's och köpte mat, underbar mat! Jag köpte bl.a. ett kilo räkor för 20 kr, ett halvkilo rökt lax för 50. Kände mig riktigt ekonomisk måste jag säga, och lycklig! Jag älskar ju lax och räkor! Så nu kanske det kan bli lite ordning på mina matvanor igen hoppas jag. Dagens middag bestod av en kexchoklad och 2 äpplen... Känns inte helt okej. Jag måste bli bättre! Imorronbitti blir det till att laga matlådor så jag överlever ett tag, har massor med mat i kyl och frys att tillaga ;) Och en massa plugg imorron såklart! Men idag är livet bra, och jag är en lycklig människa! Puss på det!

♥ /Vendela


A cracked smile and a silent shout


So bring all the boys and all the girls

Ja, jag har ju inte riktigt orkat skriva om min dag än. Så jag tänkte att jag gör det nu, när den i princip är slut. Jag ska strax gå och sova, har suttit och pluggat sen typ 3 eller nått. Har haft en trevlig dag idag, sov länge, åkte hem och pluggade lite, sen tillbaka till stan och träffade pappa en stund. Åt lunch med honom på den mysiga lilla Thai-restaurangen Fugu, sen gick vi omkring i stan någon timme och pratade innan han åkte tillbaka till Stockholm. Det var jättetrevligt! Sen cyklade jag hemåt, pratade med Littlesister en stund, pluggade lite, pratade med mamma, pluggade lite till, pratade med Martina, pluggade lite till, pratade med Emma, och pluggade lite till. Gud vad jag är duktig. Och tur att jag har underbara människor som stör mig i mitt pluggande med jämna mellanrum, så att jag tar paus ibland ;) Imorron är det skolan hela dagen och sen jobbet på kvällen. Jag vill inte, jag pallar fan inte jobbet länge till. Jag mår dåligt när jag ska dit, inte bra. Och jag är inte ens halvvägs genom min provanställning än x) Men jag stannar inte där så länge till, tur att jag ska jobba i Ljusbodarna i sommar. Där trivs jag iallafall. Måste påminna Lisa om bilderna, så jag kan fixa färdigt affischen och broschyren också... De måste ju ut snart om vi vill ha några besökare ;)

♥ /Vendela

Play some kind of music


Jag älskar när Robyn och Röyksopp samarbetar! Sjukt bra även denna låt, nästan bättre än the girl and the robot ;)

♥ /Vendela

You are my exception

I'm trying to break down these walls
I've built around myself
I wanna fall so inlove with you
And no one else could ever mean half as much
To me as you do now
Together we'll move on, just don't turn around
Let the walls break down

♥ /Vendela

Just tell me everything's gonna be okay

Idag har varit ännu en upp och ner dag. Skolan var rätt okej, massa underbara kompisar och duggan klarade jag. Sen jobbet, orkade bara 2 timmar. Det gick asdåligt. Mitt huvud bultar och jag känner mig allmänt jättenere, jag önskar att det någon bara kunde komma och krama om mig. Innan jag hoppar från fönstret, det ligger ändå på 4:e våningen. Så det borde helst undvikas. Eller nått.

♥ /Vendela

Fight fire with fire

Godmorgon världen. Eller jag vet inte om den är god, det känns inte riktigt rätt att säga så. Det skulle ha varit Safirs 20 födelsedag. Gud vad jag önskar att han hade fått leva att möta den, vara lycklig och må bra. Ni fattar inte hur mycket jag önskar att jag hade kunnat göra honom frisk. Jag hade verkligen gjort vad som helst för honom, jag önskar att jag kunde ha dött istället för honom. Men solen skiner och jag ska till skolan, skriva prov, och sen till jobbet. Det känns så konstigt att mitt liv bara fortsätter som vanligt, när en stor del av mig försvann den dagen Safir lämnade mig och den här världen?
 

♥ /Vendela

Because we'll be just fine

Efter att ha gått vilse bland kuppferceller, kerkringska veck, papilla filiformisar och Auerbachska plexan några timmar så känner jag mig nu redo att gå och sova. Det har jag förtjänat! Det blir en lång dag imorron, både skola och jobb, och dessutom dugga. Men det ska nog gå bra. Jag klarar väl det mesta, eller vad säger du Johanna? Var det superkvinnan du brukade kalla mig? Jag saknar dig, och jag kan inte ens kommentera på din blogg, för det är typ spärrat ._. Men det är underbart att läsa att du har det bra! Vi ses hemma i sommar! Det är tur att det finns bra musik att lyssna på, annars hade jag aldrig orkat plugga ikväll. The Used it is, dom förgyller min kväll! Och resten av mina dagar också, rätt ofta ;)

♥ /Vendela

When I loose myself I think of you

Vad bra det känns att jag fortfarande inte har börjat plugga till provet som är imorron. Och jag har absolut ingen som helst ork att göra det heller, jag vill bara chilla lite till. Jag är jättetrött, vilket kanske inte är så konstigt, om man tänker på att vi var på kryssning hela dagen igår, och inte sov så mycket. Någon av de två senaste nätterna. Känns perfekt upplagt för att man ska kunna plugga. Eller inte. Det kommer sluta med att jag inte pluggar nått alls, utan gör det på lunchen imorron istället x) Sån är jag. Tur att det bara är ett litet prov och inte så mycket att plugga. Kryssningen var iallafall fantastic! De delar jag minns... Men mina underbara vänner var där, A var där och jag hade jättekul och mysigt med dom. Och jag gillar att halva klassen var bakis idag, alla är så kramiga och mysiga då. Jag gillar min klass, dom är så sköna! Vi har suttit ute och solat på alla rasterna, man kan ju inte göra annat i det här underbara vädret! I love it!

♥ /Vendela

As we enter

Förresten så hände världens konstigaste grej igårkväll. Jag och A satt hemma hos honom och pratade, när vi plötsligt ser en traktor med släp och en massa människor på åka förbi. Vi stirrade lite på den, tyckte att det var allmänt konstigt och funderade inte mycket mer på det. Förrän de åkte in på gården och sjöng några sånger. Det var trollbindande vackert! Vi bara stod där i fönstret och njöt några minuter, utan att förstå varför de var där eller vilka de var. Sen hoppade alla av vagnen och gick in i källaren i huset bredvid. Är det någon som har en förklaring till detta? Vi har vissa misstankar om att det kan ha varit VästGöta Nations manskör, de sjöng en låt om vackra Västgöta... Är det någon annan som upplevde detta fenomen eller vet någon om det? Jag är sjukt nyfiken, ge mig all information ni har! ;)

♥ /Vendela

Is it fast enough?

För några dagar sen gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag tog bort en av mina föredetta bästa kompisar från facebook. Hon och jag var bästa kompisar genom nästan hela högstadiet och 1:an på gymnasiet, men sen slutade hon prata med mig i slutet av förra skolåret. Jag vet inte varför, trots att jag har försökt fråga henne flera gånger. Till slut gav jag bara upp och accepterade att vår vänskap var slut, trots att jag tycker hon är ett svin som avslutade det så, utan att ens ge mig en förklaring. Och sen tänkte jag, att om hon ska bete sig så så vill jag inte vara kompis med henne, inte ens på facebook. Igår ringde Lisa och berättade att hon och jag ska vara chefer över Ljusbodarnas fäbodcafé i sommar! Vi får göra allt själva; reklamen, bestämma vad vi ska servera, se till att det finns, göra arbetsscheman.... Gosh vad kul det ska bli! Vi börjar nu på morgonen, men att börja snickra på broschyren... Och efter det så drar jag iväg till nästa jobb ;) Ni vet att jag älskar att ha mycket att göra.

♥ /Vendela

And stop crying your heart out


Eminem kände tydligen för att göra en typ come-back. Jag måste nog säga att jag gillar det ändå, trots att jag inte kan förklara varför ;p

I would go anywhere but there

Gosh vad effektiv jag har varit idag! Först epilerade jag benen, det var jättelänge sen så det gjort äckligt ont. Men nu är dom lena och fina iallafall ;) Sen till jobbet, jobbade 5 timmar och det gick sjukt mycket bättre än senast! Säljcoachen var till och med imponerad av mig, det är tydligen inte många som säljer såhär bra andra dagen. Känns lovande måste jag säga! ;) Nu har jag hunnit slänga ihop en bröddeg som står i ugnen och förhoppningsvis blir mycket god när den är färdig om typ 45 minuter. Jag är stolt över mig själv, nu ska jag bara plugga i några timmar också, helst 8! Vi får väl se hur mycket jag orkar ;)

♥ /Vendela

Vänta med att tänka

Idag har jag gjort något så gammaldags som att skriva ett brev. Det kändes mysigt måste jag säga, nu ska jag bara köpe frimärken till det och skicka det. Eller imorron, snart ska jag nog sova. Fast jag borde plugga lite mer, jag ska ju jobba imorron så jag hinner nog inte plugga så mycket då... Jaja, det löser sig! Det gör det alltid. Jag pratade på skype med Emma en stund iallafall, och det gjorde att världen kändes lite lättare att leva i. Min lilla solstråle, jag saknar henne! Gud vad jag önskar att alla mina kompisar flyttar hit i höst! Inte för att mina nya vänner här inte är världens underbaraste, det är dom och jag älskar dom med. Men det är ändå skillnad med ens gamla vänner som man har känt i flera år. Ja, jag hoppas att ni vet hur mycket jag tycker om er allihop!
Dagens band är iallafall Hästpojken, det finns ju inte många svenska band som är bättre än dom. Inte i min värld just nu iallafall ;)

"Vänta med att tänka tills du dör
För annars kan du komma på att känna
Allt det där du sa du skulle lämna"

/Vendela

I need to be bold

Idag är en sån där dag. När jag bara känner mig depping, egentligen utan anledning. Och bara sitter och lyssnar på deppmusik och känner mig allmänt ensam. Jag borde rycka upp mig snart. Eller inte, jag måste plugga lite till. Sen kan jag rycka upp mig. Eller fortsätta deppa tills imorron. Normalt så kan min musik alltid pigga upp mig dagar som denhär, men inte just nu. För jag vill bara lyssna på alla fina ballader med lessna texter som jag älskar så mycket just nu. Blir bara irriterad på glad musik, fattar inte vad som är fel på mig? Har ni ocskå sånna dagar ibland, eller är jag lika ensam som jag känner mig?


♥ /Vendela

I made a promise to myself


Tänkte bara bjuda på en myslåt såhär på kvällen, innan jag går och sover en stund. Lyssna på den, den är bra. Och texten är bra, så lyssna lite extra på den. Om att lova sig själv att inte göra något, trots att man sjukt gärna vill det. Men man vet att det inte är bra, och att man borde låta bli. Hur många gånger har man inte kännt det så?

♥ /Vendela

I know I'm lost, but I'm waiting to be found

Jag hittade min gamla blogg idag. Den jag skrev i när jag fortfarande bodde hemma i leksand. Om paniken jag kände innan jag flyttade hit, rädslan för att inte trivas, inte hitta några nya kompisar jag trivdes med. Att lämna mina vänner hemma, rädslan för att dom inte skulle finnas kvar. Man vet aldrig vad man ger sig in i när man väljer att förändra sitt liv, och det är nog ganska vanligt att man är rädd. Nu när jag ser tillbaka på det och minns alla känslorna tycker jag att jag var lite töntig. Okej, man slänger sig själv in i något helt okänt när man väljer att flytta ensam till en ny stad. Men samtidigt så finns ju allt det gamla kvar, och om man inte är nöjd med det nya så är det ju bara att ändra sig och flytta hem igen. Även om jag personligen skulle se det som ett misslyckande, och därför aldrig skulle kunna göra det. You don't give up. Ibland tror jag att folk har rätt när dom säger att jag har för höga krav på mig själv. Men jag tror att det på sätt och vis är bra, det gör att jag alltid gör mitt bästa. Och jag trivs ju bra här nu, trots att de första veckorna var ett helvete. Eller inte de första, för det var nollningen och sjukt kul. Men de nästföljande. Det tar tid innan man finner sig tillrätta och börjar trivas, men nu är tycker jag att det är toppen här! Och det tänker jag fortsätta tycka, speciellt som jag förhoppningsvis får hit de flesta av mina tjejer till hösten! Nu är det bara att hålla tummarna för att dom kommer in på det de vill, och flyttar hit snart! Har ni någonsin gjort något ni varit rädda för, men som ändå har visat sig vara bra i slutändan? Eller kanske något som utvecklat sig till en total katastrof? Tell me ;)

♥ /Vendela

Sometimes I miss you

Idag har jag varit en duktig tjej, jag gick upp tidigt och har readn hunnit plugga i några timmar, duschat med helkroppspeeling (Grymt skönt!), sminka mig och fixa mig iordning och nu äter jag frukost. Ska strax dra till jobbet för min första dag, är lite nervös. Men det går nog bra. Hoppas jag. Det är ju bara 5 timmar idag, det klarar jag. Och sen fredag-lördag också? Jaja, önska mig lycka till. I'm gonna need it!

Jag gillar Muse, speciellt när dom gör mysko ballader. Och dom ska göra det officiella ledmotivet till nya twilight-filmen "Eclipse". Någon som är förvånad? Alla vet väl att Stephanie Meyer älskar Muse och har lysnat på dom typ konstant medan hon har skrivit böckerna ;)

♥ /Vendela

I was born free

Okej, nu har jag fått jobb. Som telefonförsäljare. Och jag börjar tydligen imorron. Det blir säkert bra. Dock vet jag inte hur jag ska hinna jobba tre pass i veckan samtidigt som jag pluggar?! Herregud, this ain't gonna work! Eller kommer det det? Jag vet inte. Men jag har en provanställning på 10 dagar iaf, sen får vi se. Det kanske är det tråkigaste jag någonsin gjort? Eller så är det jättekul? Ja, vi får se helt enkelt. Nu sitter jag och äter råris med wokade grönsaker och sötsur sås. Det gillar vi! Och förhoppningsvis mår jag bra av det också, det har jag inte gjort dom senaste dagarna. Så nu ska jag äta nyttigt och må bra, så jag orkar med mitt nya ännu aktivare liv. Och ja, jag ska ju försöka hinna vara social någon gång ibland också. Ni får hjälpa mig med det allihopa, jag behöver bara plugga 8 timmar om dagen och jobba typ 15 timmar i veckan. Sen sova lite ibland. Ni får se till att jag är social resten av tiden ;)

♥ /Vendela

You make me feel

Jag var duktig och gick upp imorse och pluggade i några timmar. Nu har jag ätit lunch och hunnit kolla ett avsnitt av gsossip girl också. Jag håller på och förbereder mig för arbetsintervjun och googlade företaget. Verkar inte alls bra om jag ska vara helt ärlig. Men jag vet inte, jag ska dit iaf, så får vi se vad dom har att säga. Dom kanske har blivit bättre än dom var för några år sen. Om jag har tur, annars ska jag helt enkelt inte jobba där. Då får jag vara hemma i sommar, kanske jobba lite i Ljusbodarna? Lisa pratade om att Pauline gärna ville ha oss där. Och det är alltid kul att vara där, även om lönen inte är den bästa. Usch vad jobbigt det ska vara att försöka planera sin sommar, jag vill helst vara både hemma i Leksand och här i Uppsala. Varför kan jag inte dela mig i två delar? Jaja, jag låter helt enkelt omständigheterna bestämma vart jag hamnar och ser glad ut. Det brukar ju funka.

♥ /Vendela

LaLaLaLaLaLa


Skönaste danslåten just nu! Jag fattar inte ett ord av vad dom säger, men den svänger jävligt skönt iaf ;)

And I'm a bloody big mess inside


En av de mysigaste rockballaderna jag hört på länge. Jag är bara rädd att jag kommer tröttna på den ganska fort. Den är lite slätstruken. Men jnust nu gillar jag den skarpt!

I can hang out with myself

Idag är jag sinnessjukt trött. Men jag får väl skylla mig själv, jag sover ju aldrig ut ordentligt. Jag har sovit typ 4 timmar/ natt hela helgen, och natten till idag var inte heller så bra. Skolan var jättejobbig idag, och jag orkar inte göra något alls nu. Jag vill bara vila. Men jag ska nog göra det en stund, sen ska jag cykla hem till Camilla för basgruppsmiddagen. Men det blir inte sent, för jag måste plugga hemma imorron. Och sen ska jag ju på arbetsintervju, då vill man ju gärna vara någorlunda pigg iaf. Åh, snälla önska mig lycka till, det behöver jag!

♥ /Vendela

I'm walking it out


What's this place?

Idag var jag med lillasyster och tävlade i leksand. Det gick jättebra, nolla i LD:n och en typ vägran i LC:n. Jag är så stolt över dem, de har gjort så stora framsteg sen första tävlingen i falun som jag var med vid. Nedan kan ni kolla på filmen från LC:n, och lyssna på mina underbara kommentarer. Det är ju nästan så att jag skämms över mig själv. Menmen, man ser ganska bra iaf.
Sen åkte vi hem och lämnade ponnyn, tillbaka och kollade lite och träffade några av mina vänner. Det var mys. På vägen hem åkte vi förbi Sundet för att jag skulle få hälsa lite på min lilla gullunge SharrisSparris. Hon såg ut att må okej. Som jag har saknat den lilla skitungen, det var härligt att se henne igen. Hoppas allt löser sig för henne, och att det blir bra igen. Hon förstjänar ett bra hem, så mycket som hon har slussats omkring i sitt liv. Mycket känslor som rörts upp i helgen, med hästar och tävlingar hela dagarna, och alla vänner där. Men nu är jag tillbaka i Uppie igen, ska sätta igång med pluggandet och tilbaka till vardagen antar jag. Det är så svårt, jag älskar att vara både i Leksand och i Uppsala. Det finns fördelar med både ställena, kan jag inte bara ta med mig allt bra från båda ställena och samla det på ett ställe? Så kan vi leva lyckliga där i alla våra dagar? Det är väl inte för mycket begärt, eller? Om ni fick göra så, vilka delar av era liv skulle ni ta med er? Jag är nyfiken ;)


Hoppning i Leksand för 2 (?) år sen,               Vår första rosset, dressyr i Ilbäcken
jag och Sharris ♥

♥ /Vendela

I'm burning just for you


I think it's time...

... to confess. Jag är BLOND nu. För er som har missat det alltså. Jag har vart det i 2 veckor nu, and I like it. Jag har inte berättat det för någon, utan låtit alla upptäcka det när dom har träffat mig. Jag måste säga att jag har haft 2 av dom roligaste veckorna på länge. Sjukt många förvånade och chockade reaktioner!
Det var massor med folk på baren igår iaf, och jag hade det jättekul med mina Lisa och min Anna, dom är ju sötast i Sverige! Jag har saknat dom sjukt mycket, underbart att träffa dom igen! :D Så ni får en fantastiskt vacker bild på det också. Hm, vi ser sjukt pigga ut allihopa, right?

Blond, blond, blond! ;D                            Lisa, Anna och jag... Som blundar vackert, bästa 
                                                             posern i världen som jag är.

♥ /Vendela

Livet börjar en dag


And I regret not knowing when to put an end

Imorse var vi och tävlade, och det gick väl inte riktigt som mamma hade tänkt sig... Men jag tycker att dom var duktiga! Och jag fick träffa några av mina underbara leksandsvänner, det gjorde mig lycklig iaf ;) Sen åkte jag och mamma till Rättvik och gick på marknaden en stund, jag köpte bl.a. ett halsband, ett armband, massa strumpor och nagellack. Underbart! Och en massa marknadsgodis såklart, typ munkar och havrebollar ^^, Nu ska jag strax bege mig in mot leksand för att göra och äta middag med Lisa och Linda, sen blir det nog baren. Mina naglar är mörkblå, puss på det!

♥ /Vendela

I don't deserve all the love you're giving to me


Det finns inte ord nog att beskriva hur mycket jag saknar dig ♥ Att höra din låt på radion får mig att bryta ihop och börja gråta. Igen. Alla underbara minnen, alla fantastiska tider. Du var mitt allt, jag önskar att du hade fått fortsätta leva och vara lycklig. Som jag. Eller vissa stunder är jag det iallafall. Jag känner mig inte hel utan dig, det känns som en stor del av mig dog den dagen du försvann. Jag älskade dig av hela mitt hjärta, och du tog med dig en stor del av det i graven. Jag försöker vara stark och må bra, trots att du inte är här och håller upp mig längre. Men det är svårt ibland. Jag saknar dig

Your strength is so hard to find,
I feel so much stronger now,
the feeling´s alright.
Your words make me whole again,
those eyes cannot ever lie,
you're so divine
I'm not ever alone, you're not ever alone

I'm head over heels, goddess of mine,
your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back,
The glory you found,I'm in deep debt, without-you* I wouldn't survive
I'm not ever alone


Your smile is heavenly,
I don´t deserve all the love, that you're giving to me
Your touch makes it hard to breathe,
the shiver's around me now, you're so fine


The heart is pumping for my life, the mind is happy and I, I will love you till the day I die


♥ /V


I said ooooooo, baby turn the lights off?


En av årets sommarplågor? Jag vet att jag gillar den skarpt just nu, men jag tror att den kommer bli lite jobbig om någon månad, när man tröttnat på den...

Hush, hush my dear

Det är skönt att vara hemma igen, nått annat går inte att säga. Jag har mina underbara systrar här, min mamma och min pappa. Har umgåtts med dom hela dagen, bland annat vart och tränat med lillasyster, färgat håret på storasyster och håller på att färga håret på lillasyster as I write. Och lyssnar på bra musik, det gillar vi. Och prata med gamla kompisar, äta godis och allmänt tjocka sig. I'm living the dream here, och det finns till och med en diskmaskin! :o Haha, imorron ska jag följa med mamma och tävla, sen blir det Rättviks marknad en stund. Sen middag med Linda? Och sen Ajjas födelsedagsfest på baren? Eller, nån som har några bättre förslag? ;) Nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa en av de nya böckerna jag lånade av min storasyster, de verkar sjukt bra!

♥ /Vendela

Let's play dirty in the sun?


Småstadsblues

"Om man aldrig tar på sig shorts så kommer sommaren aldrig" Det citatet kan man ju inte annat än älska! Haha, vi satt i skolan till typ 5 för att försöka få ordning på labbrapporten som ska lämnas in inom 3 dagar. Och den blev färdig! Nu är det bara att hoppas att den är okej, så slipper vi kämpa mer med det där. Jag har lagat mat idag, grönsakspaj. Sjukt gott! Och massa kryddor, you know i like it spicy ;) Imorron åker jag hem till Leksand, det känns både mysigt och lite konstigt... Jag har ju inte vart där på nästan en och en halv månad, inte träffat gänget sen dess... Men det ska bli kul. Nu sitter jag här på mitt rum och beundrar solnedgången som reflekteras på huset bredvid. Och ska nog lägga mig i sängen och chilla lite, läsa kanske? Skönt! :D

♥ /Vendela

Then it hits me deep whitin

Nu sitter jag i skolan och kostregistrerar. Det är inte så kul, men roligare än morgonens labb, enzymkinetik. Den sög på riktigt, det var typ ingen som fattade nått. Jaja, vi ska sätta oss och skriva en labbrapport nu, så kanske vi fattar lite mer. Förhoppningsvis. Och just ja, jag klarade den andra tentan också. Med ganska dålig marginal, men jag klarade den!

♥ /Vendela

DaDaDaDaDam

Jag har i flera dagars tid funderat på att ladda upp MIA's nya låt born free här, men det har inte gått då den är censurerad. Jag kunde inte ens kolla på den själv förrän nu på kvällen när jag lyckades komma ihåg mitt Youtube användarnamn och lösenord. Jag vet fortfarande inte om jag ska vara glad eller inte att jag såg den. Just nu är jag mest bara chockad. Och jag fattar varför alla säger att den är så brutal och våldsam. För det är den verkligen. Den är hemsk! Men samtidigt så tycker jag att hon är sjukt modig som vågar göra nått sånt. Den speglar på sätt och vis vad som hände under andra världskriget, och det behövs i dessa tider när allt fler väljer att glömma eller låssas som om det aldrig har hänt. Kolla in den om ni har åldern inne och känner att ni orkar med det. Annars vill jag även tipsa om en hemsida med bra musik, africaunsigned.com. Finns en hel del intressant där i alla möjliga genrer, I like! Svängigt som fan! Massa osignade afrikanska artister från olika länder, som man kan sponsra om man vill. En favorit är helt klart Muthoni the Drummer Queen. Nu ska jag sova snart igen, men mina smärtande armar och ben. Det blir kul.

♥ /Vendela

And it feels like falling

Det gör mindre och mindre ont i händerna, men armbågen och benet svider fortfarande som fan. Men jag har ändå sovit ganska bra inatt. Men duschen imorse var ett rent helvete kan jag ju avslöja, det tog ungefär dubbelt så mycket tid som normalt. Och sved i alla mina sår. Fuck that. Pluggat hemma hela morgonen, nu är det dags att bege sig till Ackis för lite PU, röntgen. Det blir säkert kul. På fredag åker jag hem till Leksand! :D Det känns lite wierd och samtidigt jättekul. Jag har ju inte vart hemma på 5 veckor nu... Åh vad jag ska pussa på mina underbara hästar, och katterna och hunden! Och träffa familjen, det var ju en evighet sen. Gosh, det blir mys. Och träffa vännerna... Mmmm, underbart!

♥ /Vendela

Little sister ♥


Jag har ont som fan, och jag tror jag avlider snart! Men ja, det går säkert över någon gång. Eller inte. Haha. Jag har i vilket fall som helst lyckats plugga en del på kvällen, och det är jag nöjd med. Nu ska jag sova snart.

♥ /Vendela

My super brain

JAG HAR ONT! Och jag tycker lite illa om mig själv för att jag är så korkad ibland... Jag skulle ju bara cykla hem på hålet för att plugga lite, äta lunch och hämta kompendiet till lektionen efter lunch. Och tror ni inte jag cyklar på allt jag har, jag hatar ju att cykla sakta. Kommer i full fart in i en kurva, inser att den är väldigt skarp och att det är en massa grup på marken. Känner hur jag tappar greppet om vägen och flyger. Landar på marken, reser mig upp och inser att jag har djupa jävla skrapsår på hela handflatorna och ena armbågen. Och ena benet där mina strumpbyxor hade gått sönder. Det blöder fortfarande, och jag måste byta om innan jag drar tillbaka till skolan. Dock är jag tacksam för att varken klänningen eller mina nya jacka tog någon större skada, de är bara lite smutsiga...

♥ /Vendela

Thought you'd always be mine


Jag fyllde just i de sista aktiviteterna och maten i min kostregistrering. Jag ska nog vara duktig och försöka göra hela den här veckan. Egentligen måste vi bara göra en dag, men det är kul att göra längre. Det är faktiskt spännande att kolla om man får i sig tillräckligt med energi och vitaminer och mineraler. Jag är ganska bra på att äta C-vitaminer iaf, både i frukt och Broccoli ;) Och låten är ju bara så söt, så jag tycker att ni behöver höra den. Man blir glad av den ;) Godnatt på er!

♥ /Vendela

We sort of like to be alone

Idag har vi sovmorgon till 11:15. Eller egentligen inte, jag borde ha pluggat hemma tills nu, men eftersom ajg fortfarande är jätteförkyld så bestämde jag mig för att sova istället ;) Nu har jag iaf lyckats ta mig upp ur sängen, duschat och ätit frukost. Ska väl fixa lite smink och blåsa håret så är jag ready to go sen! Och dricka upp mitt underbara te, jag älskar grönt te. Och vädret, solen skiner och det är varmt och underbart!

♥ /Vendela

Don't call my name

Nu är jag trött och ska sova. Jag är ganska stolt över allt jag har gjort idag, jag har typ rört på mig konstant känns det som. Jag och Martina gick in till stan, shoppade lite (jag köpte en t-shirt på New Yorker och en jacka på Monki), sen gick Martina till Sofia och hämtade sina väskor och jag cyklade till IKEA. Där köpte jag galgar, stödben, en sop, lite doftljus och frukostskålar. Sen cyklade jag hem igen och fixade allt i mitt rum, så nu är det rent och fint och ser bara bättre och bättre ut. I like it, det är mysigt på riktigt nu =) Sen har jag tagit en promenad på 2 timmar och pluggat i några timmar, snart blir det sängen för min del. Ska bara leta reda på Lady Gagas nya singel först, så ni kan lyssna på den. Själv säger hon sydligen att det är bland det bästa hon gjort. Jag tyckte inte att den var så bra i början, men den växer när man lyssnat på den några gånger  =)



♥ /Vendela

Back in the days

Idag är jag trött, det var fester runt om i flogsta igår natt med. Så jag kunde inte sova så bra, och inte storasyster min heller tror jag... Jaja, hon sover ju nu iaf, men jag är morgonpigg som vanligt. Jag har redan hunnit diska, handtvätta lite saker och städa toaletten... Idag blir det nog en lugn dag med lite shopping, IKEA, plugg och chill. Hoppas jag. Verkligen. Jag borde visserligen städa lite till och sen kanske plugga en massa. Men jag orkar nog inte, det blir nog mer chill.

♥ /Vendela

Here I go, scream my lungs out


Jag hatar att vara förkyld. Men jag älskar mina systrar, dom är guld värda. Eller ännu mer. Nu ska vi sova, jag är trött, Martina har nog redan somnat. Men jag är inte tillräckligt trött... Aja, I'm gonna give it a try ;) Här är bästa sovmusiken som finns iaf.

♥ /Vendela

Something inside me called freedom came alive

Jag cyklade till stan, gick och mötte upp min storasyster och sen gick vi till Tsatziki och träffade Halvsyster och hennes typ dejt och vänner. Där satt vi i några timmar och åt lite efterrätt, kladdkaka med vispgrädde och hallonsås och varm choklad med vispgrädde. Det behövdes, vi satt ute och det var kallt. Men mysigt att sitta ute vid fyrisån! Och två små söta chiuauor hade dom med sig, mysigt med hundar. Jag saknar att ha husdjur. Nästan så att jag funderar på att skaffa mig en liten hund och ha här på rummet i hemlighet, dom är ju så små att ingen skulle märka nått ;) Ikväll blir det nog GH's med gänget och Martina, vi ska försöka smuggla in henne =)

♥ /Vendela


I can leave my problems behind

Idag är ingen bra dag. Eller ja, det är nog okej. Det är mest minnena av igårkväll som är jobbiga, dagen är det inget fel på. Att jag alltid lyckas messa up mina egna valborgar, jag suger. Eller ja, så illa är det inte. Men jag har en del att reda ut antar jag. Vi tar det senare, nu ska jag dra in till stan och möta upp mina storasystrar för en fika =)

♥ /Vendela

RSS 2.0