Let's not waste time any more

Ännu en dag med sjukt mycket pluggande är till ända. Fick veta idag att jag klarade förra tentan, med ganska så god marginal dessutom. Kändes underbart skönt, jag trodde nästan att jag hade kuggat den. Och det känns som om jag ligger bra i fas med pluggandet till den här kursen, så det ska nog gå vägen det här med =) mitt livs första kärleksakuten-möte på kvällen, det var trevligt. Får se om jag fortsätter med det, eller väljer att fortsätta med söndagsfikat på Värmlands? Jag älskar ju söndagsfikat, men det här var också kul. Jag kommer nog inte hinna och orka allt. Eller? Och söka till preklin-general?! Det vore fett kul, men mycket jobb det med. Fast jag vill. Och det är inga problem att göra mycket om man tycker att det är kul och det ger mycket tillbaka. Eller?

♥ /Vendela

As if you did believe

Idag har varit en bra dag. Jag var inte det minsta bakis, har vart sjukt pigg hela dagen. Jobbade fikat, men det gick så bra att vi inte hade något att göra alla tre. Vilket resulterade i att jag gick ner i bakköket och bakade några kladdkakor till nästa vecka istället. Men det var mycket trevligt att träffa allt värmlandsfolket igen iallfall! Sen hem, plugga, middag, plugga lite till... Som sagt så lever jag ju i mina skolbäcker för tillfället. Föresten så borde jag sitta och kolla på dissektionsvideor nu, inte blogga. Back to reality!

♥ /Vendela

Standing in the light of your halo

http://open.spotify.com/track/4DpMPmUoXuVWKbkG1zDc6o

Som jag brukar säga; ska man göra en cover så ska man göra den helt annorlunda. Jag älskar Beyoncés original, vem gör inte det?! Men jag gillar verkligen sätter CEO gör om låten på, det är knappt att man känner igen den. Underbart, me love CEO. In case you haven't noticed.

Sing without a reason

Har haft världens chilldag idag. Sov till 11, åt frukost, pluggade lite, kollade lite tv-serier. Säsong 4 av alias är nästan slut nu... Vilket inte är så bra, för jag har egentligen inte tid att kolla på tv, jag ska ju plugga. Jaja, en del plugg blev det iallafall. Sen till stan en sväng, köpte nya skor, kökshanddukar, pärmar och tekoppar, så nu kan jag bjuda hem folk hit på te =) Träning, middag, mer plugg och sen mer alias. Nu ska jag sova, upp tidigt och jobba hela dagen imorron. Söndagsfika it is, long time sen sist. Blir säkert trevligt, befinner ni er i Uppsala rekommenderar jag er att komma förbi värmlands en sväng nångång mellan 12 och 15 ;)

♥ /Vendela

Cee Lo Green - "Bright Lights Bigger City"

http://open.spotify.com/track/7kPYMrNaz5UTih75OfjTIV
Eftersom youtube inte verkar vilja fungera tillsammmans med min blogg längre, så kommer jag börja lägga upp låtar som spotify-länkar istället. För musiken och låtarna är ju halva anledningen till att jag bloggar. Med det sagt så går vi över till att prata om låten. Jag kan inte påstå att jag var överförtjust i ceelo green's förra låt, fuck you. Den var skön att lyssna på ibland, men den blev uttjatad och jobbig efter ett tag. Den här är mycket bättre! I like!

But you played it with a beating

Hm, det blev ingen träff med Emma igårkväll, jag blev lite snabbt vinterkräksjuk/matförgiftad eller nått... Så det blev en kväll hemma i sängen med en massa tv-serie-tittande. Säsong 4 och 5 av alias hämtade jag ut på ica väst igår, så nu... har jag en massa tv att kolla på! ;) Och eftersom jag inte kunde äta på typ ett dygn så kunde jag inte koncentrera mig och plugga idag på morgonen, så trots att jag vaknade vid 7 har jag inte fått nått vettigt gjort. (utan alltså bara kollat på alias..) 4:e säsongen är inte lika bra som de tidigare, känner mig lite smått besviken. Ikväll är det after-school-pub på MedC som vi nog ska på. Det vore trevligt. I övrigt så strålar solen från en klarblå himmel, men jag ser ändå snöflingor falla utanför mitt fönster. Det är vackert.

♥ /Vendela

And it felt so good

Godmorgon, godmorgon. Eller ja, jag är fett trött, men vad gör väl det egentligen? Vi satt på station på pubrundan igårkväll, och det känns bra att våra små nolle-barnbarn får veta att vi finns och inte är lika tråkiga som våra föregångare. Nog för att vi läser KARL, men det bertyder inte att man behöver plugga dygnet runt. Bara typ halva dygnet. I övrigt fick jag höra igår att våran klass är bra på anatomi?! Det är ju tyr att vi är bra på någonting iallafall, annars så är vu ju kända som den sämsta läkarklassen i Uppsala på 6år (?!) Jag hade det trevligt med Katja och Maja en stund på Smålands, och när alla grupper var färdiga smög jag över till Norrlands, till Lisa Annika och Gustav och satt där och hade trevligt en stund. Och sen hem och sova. Insåg att det var svinkallt i rummet för att jag sänkte värmen på elementet häromdagen. Hur tänkte jag där egentligen? Jaja, nu är det på högsta igen iallafall. Och jag har beställt de två sista säsongerna av Alias på dvd, kommer typ idag eller nått :D

♥ /Vendela

Toast to M

Idag har jag pluggat in alla armens muskler; ursprung, fäste och funktion. Roligt värre! ;) Sen en sväng ner på stan med Emma, hon köpte lite te, och jag en massa annat ^^, Sen lite träning, mera plugg och lite greek och pretty little liars. Skön kväll. Imorron ska jag sitta på nollnigens stora pubrunda och leka Kärleksakuten med Katja på smålands. Det blir nog trevligt värre hoppas jag, kul att få se dom lite mer än gammelfaddersittnigen i fredags.

♥ /Vendela


So come on and raise your glass

Har haft en till sån där undebar dag med plugga i typ 12 timmar. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag vill verkligen bara så sjukt gärna klara den här kursen! Usch, jag är så trött att jag snart somnar sittandes. Dags för sängen snart, går 8 till halv 5 imorron igen. Men sånt är livet. Idag har vi kollat på massa röntgen-, magnetkamera- och CT-bilder, sjukt kul! Och slagit in lite fler muskelusprung och -fästen i huvudet. Inte lika roligt. Men ändå rätt intressant. Imorrin sak jag träffa Emma på stan en stund, det blir mys ^^,

♥ /Vendela

There is so much more to life than this

Har försökt ladda upp flertalet låtar de senaste dagarna, men det vill inte funka. Fuck. Jaja, ni får en länk istället; http://www.youtube.com/watch?v=xWMB1DC-dUM. Those dancing dayes it is, och jag är fett imponerad över hur mycket tjejerna har utvecklats sen senaste skivan. De låter så mycket mognare och så mycket tuffare. I love!


All I want now

Ibland känns det lite sorgligt att jag inte känner någon som älskar svensk musik så mycket som jag, ingen som är lika intresserad. Jag lever för min musik. Och det känns lite jobbitg när jag inte ens ser p3-guld-galan på den tiden den sänds, för jag har ingen att se den med. OPch man vill inte sitta hemam själv och kolla på tv en lördagskväll. I vilket fall som helst har jag sett galan idag, och jag kan inte säga annat än att det var underbart! De flesta priserna vanns av rätt personer, Kitty är en lysande programmledare, massa roliga, snygga, trevliga prisutdelare och fantastiska uppträdanden av Sveriges musikelit. Jag är i extas. Kolla in det på svt-play om ni vill, jag ska nog se den några gånger till. Lite nördig är jag. Idag har jag pluggat, tränat och kollat på tv. Sjukt skön dag, och ganska produktiv också. Man är sjukt mycket produktivare på helgerna när man inte ägnar båda dagarna åt att vara bakis :p Nu ska jag banka in lite fler underarmsmuskler i huvudet, sen blir det till att sova.

♥ /Vendela

I'm gonna sing it all night long

Hm, som ni kanske har förstått har jag haft fullt upp de senaste dagarna. Fixat allt med maten inför gammelfaddersittningen igårkväll, pluggat typ 10-12 timmar om dagen. Sen ska man ju hinna med att träna, sova och laga lite mat ibland också. Så inte så mycket annat har det blivit. Förutom igårkväll, då var det sittning med klassen och nollorna, fett kul. En sväng till ÖG's efter det, alltid roligt. Mitt lilla saltflak var underbart och glatt och detsamma gäller bruden i 20-talsbaddräkt. Fast hon alltid är kalasfull och lite odräglig ibland. Idag var planen att jag skulle plugga, men så blev det inte nej. Jag har knappt orkat röra mig ur sängen, mest legat och kollat på tv. Sista avsnittet av Medium någonsin, lite smått sorgligt. Den serien har jag ju följt sen första avsnittet för 7 säsonger sen. Och Greek har börjat fjärde säsongen, äntligen! Som jag har längtat, gissa om jag är lycklig?! Nu ska jag gå hem till Ellie snart, tjejmyskväll. Blir nog nice, och förhoppningsvis orkar jag upp och plugga en massa imorron. Förhoppningsvis.

♥ /Vendela

When the first note hits your spine


Jag ville ladda upp en ny låt med honom, men AA finns tydligen inte på youtube. Så jag laddar upp den här gamla klassikern och uppmanar er (om ni gillar den här) att lyssna in AA någon annanstans ;) På lördag är det p3-guldgala! :D

Then we could outsmart time

Idag var vi nere i dissektionssalarna och kylrummet för första gången. Lite smått scary, men rätt okej. Vi har fått schema för de närmasta dagarnas dissektioner också. Och jag blir bara mer och mer nervös... Imorron smäller det. Och hur mycket jag än pluggar och förbereder mig så verkar ingenting fassna i min hjärna. Herregud, det hrä kommer aldrig gå. Dessutom måste jag komma på en utklädnad till både fredag och lördag. Snälla, hjälp mig?! Jag har egentligen inte ens tid att blogga, jag borde plugga. Jag hatar den här kursen. Våra ammanuenser sa idag; "ni kan lika gärna ställa in allt ni har planerat in på kvällarna de närmsta veckorna, ni kommer behöva plugga". Kändes ju underbart att höra! Och förlåt att jag winar så mycket just nu, det är verkligen inte likt mig. Men så kan det vara ibland.

♥ /Vendela

One machine to hold me back for now

Just nu är det inte så jättekul i skolan. Eller jag menar, det vi gör är intressant och så, men det är lite för mycket när man till och med är schemalagd vissa lördagar/söndagar 10:00-20:00. Usch och fy, jag gillar inte den här kursen! Idag var vi på bårhuset och fick se ett lik. Det var lite obehagligt och skrämmande. Imorgon är det skola 8:00-17:00, sen kanske kladdkakebakning på MedC. Hoppas på att det är obokat bara. Gammelfaddersittning på fredag, kommer bli awesome! Och jag är uppe i 2,5 veckor helt nykter, havein the time of my life. Trots att det är nollningstider. Jaja, tillbaka till anatomiboken en stund, sen sängen. Hoppas era liv är lite roligare än mitt är just nu ;)

♥ /Vendela

When I look at you


Girls är tillbaka, lika starka som någonsin. Dom är ju helt enkelt sjukt bra.

Seems like just yesterday

Vart i skolan från 8 till 5 idag, föreläsningar och sånt hela dagen. Fick benlådorna som dom kallas; 4 väskor med alla kroppens ben i. Känns ju kul att vi ska lära oss hela människans anatomi på 6 veckor? Nej, inte så jätteroligt. Men det ska nog gå hoppas jag. Känner mig faktiskt ganska pepp ändå, bättre än förra kursen. Imorgon har vi temadag döden, så det blir skola hela dagen då med. Precis som det kommer vara typ alla dagar de närmsta 6 veckorna. Jaja, det är väl bara att säga hejdå till sitt sociala liv då?! Tur att vi har gammelfaddersittningen att se fram emot på fredag iallafall, även om det också tar en massa jobb att planera. Men det blir kul att träffa de nya små nollorna ^^, Tror att det börjar bli dags att sova, så man orkar upp imorronbitti. Great.

♥ /Vendela

I'm a slave 4 you


Asså, på riktigt?! När jag ser en video som den här kan jag inte göra annat än att önska så sjukt gärna att jag också kunde dansa sådär! Och i övrigt, varför spelar dom aldrig den låten ute?! Den är ju undebar!

I made a million copies of myself


Nog för att ajg tycker att Tove är en sjukt talangfull tjej, och låten är bra. Men det känns inte riktigt som hon, det känns lite som om hon säljer ut och sjunger andras låtar istället för att låta sin egen talang blomma. Well, well, det händer rätt ofta. Hon är ju sjukt snygg iallafall.

But I'm diong all I can

Utgången igår blev jättebra! Lisa och jag var nyktra och glada, alla andra var ganska packade och glada. Awesome! Jag trodde inte att jag skulle kunna ha så kul ute fast jag var nykter, jag har ju inte varit ute nykter sen jag fyllde 18. Och det var ju ett tag sen. Gick upp jättetidigt imorse, vid 7 redan, tvättade några maskiner, lagade en matpaj (lådor) och fixade en massa. Sen var jag lite ambitiös och gick till boländerna för ett besök på IKEA och Jysk, så nu är inredningen av mitt rum helt klar, och jag är fett nöjd! Jag trivs bra i det vill jag lova! Nu ska jag ta och gå till Lisa, vi ska ha tjejmiddag och kolla på film och så ^^,

♥ /Vendela

You used to care

Okej, tentorna var nog kanske inte det roligaste på den senaste veckan. Men om jag har tur klarade jag dom, och kan gå vidare med mitt liv. Jag har en del att ta tag i, vilket ni som känner mig väl vet. Det känns skönt att jag har lite mer tid till att göra det nu, jag behöver iallafall inte ha ångest för att det tar tid från mitt pluggande. Nu blir det dusch och hårfix, sen vidare till Ellie för sushi och förfest! Feels awesome, alkoholförbud som jag har. Men jag är nästan halvvägs. Och det är jag stolt över!

♥ /Vendela

Falling on the wings of honesty


Underbar pop-musik som doftar sjukt mycket coca-cola veins. I love!

Om ett år eller två är det aldrig över

Nu går jag till skolan och sista-minuten-pluggar en stund, innan tentan börjar vid 2. Önska mig lycka till, den här gången kan jag nog verkligen behöva det. Ikväll blir det förhoppningsvis sushi hos Ellie, sen blir det definitivt PostKlim på ÖG's. Bara så ni vet.

♥ /Vendela

If I said I want your body now


Britneys nya låt. Jag har inte helt bestämt mig för om jag gillar den eller inte. Texten skulle ju kunnat uppfattas som både lite fin och ganska porrig. Beatet är rätt skönt. Kan helt klart tänka mig att festa till den, men inte mycket mer...

What's there to wake up to?

Sista dagen innan tentan. Är det någon som tror att jag har pluggat idag eller? Eh, ni har nog ganska rätt. Dock har jag inte varit helt effektiv, jag har lite svårt att koncentrera mig just nu. Det är lite för mycket annat som snurrar i mitt huvud just nu. Det var ännu värre igår, då gav jag upp rätt tidigt och gick hem och tränade istället. Chillade lite, duschade länge, peelade kroppen, epilerade benen (satan vad ont det gjorde!) och kollade på tv. Man känner sig aldrig så fräsch som man gör precis efer en peeling med efterföljande epilering. Jag har ingen aning om ifall jag klarar tentorna imorron, men just nu orkar jag inte ens bry mig. Jag är så äckligt trött på att plugga för tillfället. Jag funderar på att ta uppehåll ett tag. Kanske nästa termin? Jag vet inte vi får se. Annika och Lisa drar nog till Australien då, vore fett nice att hänga med och vara där i ett halvår. Men jag vet inte, jag vill ju bli färdig emd plugget också någongång... Tål att funderas på!

♥ /Vendela

Hold still

Vissa dagar är det tur att man har lugg. Typ dom dagarna man vaknar med en fet knallröd finne mitt i pannan.

Jag tror att det är dags


Jättefin text, inte vanligt med soulsångare som sjunger på svenska. Dessutom har killen undebart vacker dialekt!

It's all right, I'm keeping busy

Haha, jag gick hemifrån kvart över 7 imorse, kom just hem igen. Det var några timmar det. Jag älskar mitt liv just nu. Eller inte, det är lite för mycket pluggande. Eller jag ska kanske inte klaga, jag gick ju ändå från skolan vid 6 ikväll. Hem till Emma och nya lägenheten hon delar med Anna och Richard, det är superfint! Emma bjöd på middag, salami- och broccolipaj. Underbart gott! Sen tog vi en promenad och jag visade henne lite av stan, hade med Ouzou och allt. Jättetrevligt! Hon börjar äntligen förstå varför jag är kär i den här staden. Sen en sväng förbi en annan vän som jag inte har träffat på alldeles för länge, och vidare hem. Och nu sitter jag här vid datorn igen. Det gå ju bara inte att komma hem och gå och lägga sig utan att starta datorn först. Eller?!

♥ /Vendela

It's been a while now since we were okay


Skön låt helt enkelt. Kaxig så det smäller om det. I like!

When I know that inside you don't give a damn

Dagarna just nu går mest ut på att plugga. Dock kan jag inte påstå att vi är så himla tidseffektiva där vi sitter i skolan, vi pratar liite för mycket. Men hur tänker dom egentligen när dom lägger en tenta direkt efter ett nästan 3 veckor långt lov?! Det är klart att vi har ton av saker att prata om! Imorron kväll bjuder Emmsi mig på middag i nya lägenheten, kommer bli awesome! Och innan dess såklart en massa timmars plugg på BMC. Och en massa musik-lyssnande, det är nästan det bästa med tentaperioderna. Att man kan lyssna på musik typ dygnet runt. Men det allra bästa är ändå alla skratt med tjejerna när man inser att man har missuppfattat nått, eller bara missat nått, som alla andra har förstått för länge sen. På fredag blir det Postklin på ÖG's, jag och Ellie var och köpte släppbiljetter idag.

♥ /Vendela

Love hurts


Okej, det känns inte helt bra att Avril's sound inte har utvecklats överhuvudtaget sen hon slog igenom för nästan 10 år sedan. Men jag kan inte låta bli att älska hennes musik, kanske för att den påminner mig om hur det var att vara en förvirrad liten 13-åring (?) och söka min tröst i musiken när livet kändes som ett helvete?

When you walk away

Idag har jag varit jätteduktig. Vart i skolan i princip hela dagen, förrutom en sväng ner på stan. Pluggat en massa. Shoppat lite grejer så jag äntligen kunde sätta upp tavlorna i rummet. Och det tog ju en jävla tid. Hinner inte ens sätta upp zebran idag, måste sova snart. Får göra det imorron. Köpte även lite olika te-sorter och en ny burk. Gick från skolan vid 8, till affären och handlade mat. Har lagat en massa måtlådor och satt upp tavlor, det tog resten av kvällen.  Men nu börjar det bli fint i mitt rum, I like!


Tavlorna =) Det ser ut som om dom hänger ojämnt,       Och gardinerna. Silvret i gardinerna matchar
men det är bara en dålig bild :p                                         tavelramarna jättesnyggt, men det syns inte heller...
Jag har en dålig mobilkamera helt enkelt! Ville bara att ni skulle få se typ hur fint det är iallafall ;)

♥ /Vendela

So much I call


2010-talets smörsångare är inte boybands, det är Bruno Mars. Och trots att jag låssas avsky sådan smörmusik så kan jag inte låta bli att smälta litegrann inombords, lyssna på texten och önska att en dag- en dag känner någon så för mig.

If I could write you a song

Jaha, då verkar det som om det bär av mot Uppsala igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna. Det är så förvirrande. Det är alltid lika jobbigt att lämna Uppsala och åka hit, och det är alltid lika jobbigt att åka tillbaka härifrån till Uppsala. Plågsamt. Jag har massor med saker och personer jag älskar på båda ställen. Men jag antar att en semester på över 2 veckor räcker, och det är dags att ta sig tillbaka till det verkliga livet nu. Jag har haft ett underbart lov! Idag blir det en massa bilåkande, lite IKEA, lite jysk, och sen en del pyssel i mitt rum. Sen förhoppningsvis lite träning och pluggande. Eller lite depp, och en massa tv-tittande. Vi får se ;)

♥ /Vendela

And be quick to be kind


Jag har sagt det förrut, och jag säger det igen. Jag avgudar tjejen! Underbar röst har hon.

I'm sick of dancing with the beast


Ja, det snöade jättemycket idag och alla mina planer blev inställda. Istället blev jag kvar här hemma... Och ja, jag tycker det är jättekul att leka med smink och kamera. Här ett par ljusbruna linser, vad tycks? Nånting för vardaligt bruk? =)


We were lovers, now we can't be friends


Underbar låt, underbar, underbar, underbar. Fast jag vill inte tro på texten...

I will take it with me

Det är rätt skönt att vara hemma och ha tid för sig själv, tid att tänka. Jag mår mycket bättre nu än jag gjort på väldigt länge. Och jag har dessutom gett mig själv både alkohol- och killförbud för de närmsta förmodligen 2 månaderna. Det kan bli längre, vi får se =) Jag sydde klart mina gardiner idag, snart ska det bli fint på riktigt i mitt lilla korridorsrum hemma i Uppsala. Kanske dags att acceptera att jag faktiskt bor i det rummet? Har ju bara gjort det i nästan ett år nu. Det förtjänar lite omvårdnad! Jag var ute och gick en lång stund idag och lyssnade på Christer i p3, de hade special där män fick ge skönhetstips till varandra. Lyssna på det någon dag om ni har tråkigt, det var fantastiskt underhållande! Och jag måste börja plugga snart, det är tenta om typ en vecka. Jag har inte ens tittat på något som är relaterat till plugg på mer än 2 veckor... På lördag bär det av mot Uppsala igen =)

♥ /Vendela


My feet just wanna touch new ground


En av de bästa svenska pop-låtarna just nu, I love. Gänget är stockholmsbaserat och släpper debutskivan i vår.

It's snowing all the time


Jag tänkte att jag skulle ge er en bra låt efter gårdagens kassa. Den här är underbar, har snurrat i mina lurar några veckor. Fantastisk partylåt!

Beating like a disco-drum


Okej, jag brukar tycka att både David Guetta och Rihanna gör sköna partylåtar trots att texterna suger och musiken inte heller är vidare intelligent, men det här är inte bra nånstans. Förrutom att videon är färgglad och gullig.

I feel just like I'm losing control

Jag lever, och just nu är jag väldigt glad och tacksam för det. När man kommer hem såhär på lov och inte har så mycket att göra på dagarna förrutom att mest bara fundera och tänka, minnas saker man gjort och faktiskt ta sig tid att reflektera över dem. Jag har gjort så himla mycket dumt den senaste tiden, så många saker som hade kunnat skada mig allvarligt. Och kanske har gjort utan att jag vet det än. Jag har verkligen fuckat upp mitt liv ganska duktigt de senaste månaderna- och någonstans inom mig vetat om det men inte orkat ta tag i det och rädda mig själv. För jag har aldrig tyckt att jag är värd att rädda. Jag tror att jag håller på att omvärdera den tanken. Sakta men säkert. Man kan inte börja klättra tillbaka mot toppen förrän man nått botten. Och tro mig, det har jag gjort. Tack till mina underbara vänner och systrar, utan er hade jag nog inte funnits här nu.

♥ /Vendela


Please let go now, and just let me die beautiful


Den rösten kan ju vara en av Sveriges bästa, en av de absolut skönaste jag någonsin hört. Jag är lite småförälskad.

RSS 2.0