We are what you define

Någon som hört Danny's nya låt och tycker att den låter lite välbekant? Här är originalet.


It's you I believe in

Shopping idag med mamma, alltid mysigt. Blev en sväng till lager 70 med en del strumpbyxor och en vit halsduk som resultat, sen en sväng till lager 157 utan resultat för min del, blev ett par stövlar till mamma. Men dom har ju så undebara mackor med creme cheese och soltorkade tomater, så det gör inget. Sen har jag haft Emma, Anna och Lisa över på födelsedagsmiddag, det var trevligt måste jag säga. Planerat lite för imorron, det blir nog en trevlig kväll. Nu blir det nog lite mer gossip girl, har inte haft tid att kolla så mycket de senaste dagarna...

♥ /Vendela

In your eyes

Just nu går allt i ett! Jag har fullt upp dygnet runt känns det som. Men det är helt klart en överdrift egentligen, för jag sover ändå 10 timmar/dygn. Igår stod det shopping på schemat, köpte en klänning, en jacka, en blus, parfym och handväska. Jag är nöjd med det, har velat ha en röd kappa rätt länge. I like! Sen lagade jag fantastiskt god mat till familjen, baconinlindad kyckling, med prästost i, och pasta, sås och sallad till det. Jag har saknat att laga mat, det blir alldeles för lite av det i Uppsala. Annars kollar jag på film och fikar med en massa vänner just nu, gäller ju att försöka hinna med att träffa alla när man för en gångs skull befinner sig i leksand ;) Imorgon blir det potentially mer shopping, får se vad mamma orkar med ;)

♥ /Vendela


We become statues without eyes

I wanna sleep but there are nightmares when I try
The birds are circling
I know the reasons why
Maybe a sad song some time
Will make you remember me
Somehow I feel that it's my destiny to fall
Get dried and hung upon a gallery wall
Holding on by just a thread to my heart

Jag orkar inte med det här längre. Jag behöver en psykolog! Nu åker jag till Kupolen och mellandagsreashoppar med mamma, Nikkan och Anna =)

♥ /Vendela

I hate to say I told you so

Jag kan inte direkt påstå att det händer så mycket i mitt liv just nu. Jag är mest hemma och umgås med familjen, kollar på Gossip Girl (har snart repeterat färdigt de 2 första säsongerna), och äter. Juldagen på Arenan var rätt kul. Eller ja, förfesten var kul, jättetrevligt att träffa Johanna igen. Och själva middagen var trevlig, också med goda vänner. Resten var mest bara som en vanlig utekväll, och inget speciellt. Jag börjar tröttna på sånt nu... Jag har hunnit tänka en massa i vilket fall som helst, och kommit fram till att jag ska lägga ner det här med killar helt. Eller inte helt, jag kan nog fortfarande umgås med dom som kompisar, men inte mer än så. Jag ska helt enkelt ta hand om mig själv istället den närmsta framtiden. Ikväll blir det lilla Julafton med tjejerna hos Lovisa i Tällberg, det blir kul!

♥ /Vendela

Have yourself a merry little christmas

Det är ju ändå julafton idag, så jag tänkte bjuda på lite jullåtar.
Årets absoluta favorit


 
Hennes röst är bara för vacker för att jag inte ska ha med en låt.



Och en gammal klassiker från länge sedan... God Jul på er allihopa!

♥ /Vendela

För en minut sen var du min

Jag känner mig ganska trött men lycklig efter allt dagen har haft att bjuda på. Jag chillade på morgonen, hemma med hunden och delar av familjen. Sen hem till Emma en stund och baka och göra dörrkransar, dom blev rätt fina faktiskt. Första gången i mitt liv jag band kransar, men det var kul. En promenad med Ouzo i snön och kylan, sen kom pappa och hämtade mig. Blev en sväng förbi systemet, och sen hem. Vi gjorde mer julgodis, lagade middag. Gjorde julskinkan inför imorron, och sen kom mamma hem med Martina och vi rullade köttbullar till imorron. Jättemysigt! Sen har vi suttit hela familjen i vardagsrummet och umgåtts. Men bingolottos Uppesittarkväll på tv:n. Som ingen kollade på, men... Jag fick underbara födelsedagspresenter från storasyster, tack! Nu ska jag sova så att det blir julafton snart. Sen ska jag vara lycklig hela dagen imorron! ;) Hoppas ni också har det bra och är lyckliga =)

♥ /Vendela

From down here

Nu är jag hemma i leksand. Det känns lite konstigt, men samtidigt väldigt skönt. Det är fett kallt ute, och helst skulle jag stanna inne dygnet runt. Men det går ju inte. Nu ska jag snart åka till Insjön med mamma, pappa och Nikkan och julklappsshoppa lite =) Igår åt vi middag och drack vin, det var mysigt det. Jag vill träffa mina vänner snart, men det verkar inte gå att få ihop just nu. Alla är så upptagna hela tiden... Men Martina kommer nog hem iallafall! :D Igårkväll ringde hon och sa att flygplatsen i Dublin var lite nere p.g.a all snö. Det har tydligen inte snöat där de senaste 20 åren. Men nu var traffiken igång igen, och hon sitter på planet hem! :D

♥ /Vendela


Please be sure to read the fine print

Jag har nästan packat färdig nu. Jag hatar mig själv lite grann för att jag alltid skjuter upp det till sista stund, men sån är jag. Var i skolan från 8 till 18 idag, fett jobbig dag. Men jag överlevde ganska bra trots förutsättningarna (sjukt bakis igår och pluggade inte många sekunder...) Mycket trevlig kväll blev det i vilket fall som helst, tacos hos Lisa med henne, Ellie och Katja. Underbara flickorna, kommer sakna dom under lovet! Sovmorgon imorron känns skönt iallafall. Sen vet jag inte hur jag ska göra med mina julkalendrar, öppna dom sista luckorna imorron? Jag kommer ju inte orka släpa med mig allt hem. Det blir för tungt. Eller ska jag lämna allt och öppna när jag kommer tillbaka? Dagens I-lands problem. Hjälp mig lösa det snälla. Jag orkar inte tänka mer idag.

♥ /Vendela

Jag ångrade att jag ångrade mig


Royal republic är alltid lika bra. Massa energi i musiken, I love! Rösta på dom som årets nykomling på p3-guld, det förtjänar dom!

Så ni är vackrast i världen, världen är vackrast i er


Det finns mycket få svenska artister som skriver så vackra texter som Herr Emil Jensen. Jag älskar hans musik, går det att låta bli att gråta? jag hade glömt bort honom ett tag, men hörde honom nu i musikhjälpen i veckan. Halleluljah-moment!
Dessutom har killen humor, lyssna här bara!


You make it hard to smile

Jag överlevde t1:ornas Hemligt=roligt. Men jag vet inte om jag tyckte att det var så roligt :p Vi blev hämtade med bussen vid BMC, skjussade ut i skogen, släppte på en parkering och vandrade några minuter till en stuga. Där tillbringade vi resten av dagen. Lekte lite lekar, åt mat, hade snöbollskrig. Dansade så golvet gungade och sen sov jag i soffan. Fett skönt med soffa när man inte har med sig ett liggunderlag. Nu har jag bara två dagar kvar i den här stan innan jag åker hem till Dalarna! Och sjukt mycket att göra under de två dagarna. En rodovisning och ett prov imorron, plus ett seminarium och några timmars föreläsning. Och jag är inte helt beredd för något av det... Så det är väl vad jag ska sysslsätta mig med ikväll helt enkelt. Bakis och sjukt seg som jag är. Nice!

♥ /Vendela

Tell me, would it make you happy baby?

Idag är jag inte effektiv eller duktig någonstans. Jag måste gå om en och en halv timme, och jag är inte färdig någonstans. Jag sitter bara och ter godis. Hm, kanske ska ta och ta tag i mig själv? Jag har inte pluggat nått. Trots att jag har vart vaken sen 8. Men jag tog mig in till stan och hittade en julklapp till storasyster iallafall, det var ju bra =) Och jag har ju införskaffat allt som står på t1:ornas inköpslista. Jaja, allt löser sig! Eventually. Jag hade en bra kväll igår iallafall, och ska ha en bra kväll idag med. Tänkte bara säga det så ni vet ;)

♥ /Vendela

Vintervantar

Håller på att fixa mig iordning för middagen och utgång med fikatjejerna ikväll. Kommer bli jättemysigt, men jag kan inte vara ute så länge. Måste plugga en massa imorron, så jag kan ha det riktigt kul på Hemligt=Roligt-grejen med t1:orna och slappna av och inte tänka på plugget. Hoppas jag. Jag är fett taggad. Det är bara några dagar tills jag åker hem till Leksand, det känns lite jobbigt och samtidigt jätteroligt! jag ska få träffa mina systrar!!! Det känns udnerbart. Men sen vara hemma i typ 2 veckor? Vad ska jag göra hela den tiden? Jag kommer ju bli tjock som en lite michelin-gubbe. Jag kommer äta typ konstant... Jaja, det lsöer sig. Nu måste jag springa!

♥ /Vendela

Now the drugs don't work, they just make you worse

Kan någon förklara för mig hur jag lyckades glömma bort hur fantastiskt skönt det är att träna?! Jag har just börjat igen, och jag älskar det! Torts att jag har träningsvärk i 4 dagar efter träningen. Men hur nice är inte det? Det betyder ju att träningen verkligen ger något. Och jag är mycket piggare och pluggar bättre. Det är skönt. Jag tänker då inte sluta igen.
Jag lyssnade på p3-nyheter imorse och blev riktigt upprörd. Danmark har just stiftat en lag som gör det möjligt för dem att skicka tillbaka ensamkommande flyktingbarn till landet de kom från, utan att först lokalisera någon annhörig. Det ska alltså skicka tillbaka barn till krigsdrabbade områden, utan att ens hitta någon i dessa länder som kan hjälpa barnen? Dessutom är Danmark med och skapar problemet med flyktingbarn, de har soldater i afganistan och irak. Kan någon förklara för mig hur dom tänker?! Usch. Nu ska jag sova snart, och imorron är det skola och sen middag + utgång med Fikatjejerna. Blir nog nice =)

♥ /Vendela

Igår var jag högst upp, imorron är jag nedanför


Jag vet inte vad jag ska säga. Jag avgudar killen, men det vet ni nog redan. Gå in på p3-guld ( http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3964&artikel=4220806 ) och rösta! ♥



Only the strongest will survive

Nu är jag tillbaka i Uppsala efter en jättetrevlig eftermiddag/kväll i stockholm. Julshopping och umgänge med halvsyster Annie stod på programmet. Jag är nästan färdig med mina julklappsinköp nu, det känns bra. Jag är nöjd med det jag köppt iallafall, nu är det väl bara att hoppas att mottagarna blir glada ^^, Vi hamnade även på Julmarknad i Kungsträdgården, det blev lite rökta laxfenor (aldrig ätit tidigare, men sjukt gott) och glögg, men inga saker. Nu sitter jag i skolan och ska lite snabbt förbereda mig för eftermiddagens seminarium. Men självklart loggar jag in på bloggen först... Det är ju lite roligare det. Nu är det mindre än en vecka tills jag är hemma i dalarna igen. Så är det någon som bor där och vill träffa mig är det bara att höra av sig efter nästa tisdag =)

♥ /Vendela

I'm a book half-unread


Fantastiskt vacker låt, lyssna på texten så fattar ni. Nog ;) Jag älskar den, älskar mycket av det hästpojken har gjort. Nominerad till årets grupp på p3-guld, rösta om ni gillar =)

Finding my way back to sanity again

Den här hösten har varit ganska illa. Jag har inte fattat det ordentligt förrän nu. Varför blir det alltid så? Höstar är verkligen inte min grej. Jag mår alltid dåligt och gör en massa skit. Men jag har insett en hel del på senaste tiden. Varför bryr jag egentligen om vad andra tycker om mig? Eller jag menar, det är nog sunt att fundera på vad andra säger i vissa lägen, annars kanske man tappar greppet om verkligheten helt. Men att hänga upp hela värdet av ens existens på huruvida folk tycker om en eller inte, det är inte helt bra. Eller vad skriver jag? Inte helt bra?! Det fungerar inte överhuvudtaget! Man kan inte gå omkring och överanalysera allt man gör och säger i avseende på vad andra kommer tycka och tänka. Det finns säkert många människor som inte tycker om mig. Och det finns många människor som tycker om mig. Men så länge jag tycker om mig själv så kan jag ta det.

♥ /Vendela


I'm just a sucker with no self-esteem

Enligt gårdagens planering skulle jag gå hemifrån om 2 minuter. Det kommer inte hända, nej. Är lite småseg idag, kanske för att jag har sån träningsvärk i benen att jag typ inte kom ur sängen imorse? Kan helt klart ha med det att göra... Men jaja, ibland får man skylla sig själv. Och jag måste ändå säga att det var sjukt skönt att träna igen, det var ju bara ett år sen sist ;) Idag blir det skolan en massa faktiskt, ska hinna göra klart fördjupningsarbetet och förbereda mig inför fallet imorron. Sen efter skolan imorron drar jag till Stockholm, julshoppar med halvsyster och sover hos henne i gamla stan. Kommer bli jättemysigt! =)

♥ /Vendela

Come out and play with me?

Gårdagskvällen var jättemysig! Vi hade SATC-mys hemma hos Annika, laddade med några avsnitt först och sen första filmen på tv. Alltså, filmen är ju inte bra gjord någonstans, men den är mysig. Den är verkligen så tjejig som någon kan bli! Men jag gillar det. Det blev en massa onyttigheter också, så jag ska börja träna idag. På riktigt. Det känns faktiskt skönt. Idag har jag pluggat svält i några timmar, inte det roligaste kanske... Men nu ska jag ge mig ut i det vackra vädret en stund, sen blir det avskedscocktail med Värmlands ^^,

♥ /Vendela

Music saves my soul

Nomineringarna till p3-guld släpptes för några dagar sen, och jag är riktigt nöjd med dom. Känns som om de artister som varit bra det här året fick de nomineringar de förtjänar =)

Årets artist

Daniel Adams-Ray – Svart vitt och allt däremellan
Håkan Hellström – 2 steg från paradise
Oskar Linnros – Vilja bli
Robyn – Body talk pt. 1
Säkert! ­– Facit

Årets grupp

Hästpojken – Från där jag ropar
Johnossi – Mavericks
Kent – En plats i solen
Swedish House Mafia – Until one
The Radio Dept. – Clinging to a scheme

Årets nykomling

Anna von Hausswolff
First Aid Kit
Jasmine Kara
Royal Republic
Tove Styrke

Årets låt

Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan
Johnossi – What's the point
Oskar Linnros – Från och med du
Robyn – Dancing on my own
Salem Al Fakir – Keep on walking
Swedish House Mafia feat. Pharrell – One (Your name)

Guldmicken (tilldelas årets bästa liveakt)

Familjen
Hoffmaestro
Håkan Hellström
Melissa Horn
Robyn

Årets dans

Alexi Delano – Samlad produktion
Avicii/Tim Berg – Samlad produktion
Harald Björk – Bigfield
Skudge – Samlad produktion
Swedish House Mafia – Samlad produktion

Årets hiphop/soul

Carlito – Guldburen
Jasmine Kara – Blues ain't nothing but a good woman gone bad
PH3 – PH3 löser ett fall
Supersci – Timelines
Trainspotters – Dirty north

Årets pop

Anna von Hausswolff – Singing from the grave
Robyn – Samlad produktion
The Radio Dept. – Clinging to a scheme
The Tallest Man on Earth – The wild hunt
This is Head – 0001

Årets rock/metal

Ghost – Opus eponymous
Khoma – A final storm
Pascal – Orkanen närmar sig
The Baboon Show – Punk rock harbour
Watain – Lawless darkness

I vissa av kategorierna kan man rösta, gör det här; http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3964&artikel=4220806. Som ni alla vet avgudar jag Daniel Adams-ray, så jag röstade på honom i typ allt. Trots att jag egentligen tycker att någon annan förtjänar priset mer... Jaja, livet är inte rättvist, det vet ju alla.

♥ /Vendela

Do you know what I'm seeing?

Jag ska nog sluta tycka om folk. Det gör så jävla ont när dom sviker en.

Tribute to Lovisa &hearts

Jag tänkte bara säga (för er som inte bor här i Uppsala med mig och har missat det) att jag har skaffat lugg igen. Tack Lovis för att du har peppat mig, kan inte säga hur läskigt det var att sitta hos frisören och se 1,5 dm långa lockar falla till marken... Men det var mer än en vecka sen, och jag är sjukt nöjd! =) Jag saknar dig vännen, tur att det är lov snart så vi kan ses! ;)

Nu ska jag på Preklin! It's gonna be awesome, och jag kör på originalidéen om utklädnad ;)

♥ /Vendela

Sometimes I feel like

Idag har helt klart vart en pluggdag. Och det behövdes nog, har ju knappt pluggat på hela veckan och inte lär det bli nått imorron heller. Jag försökte kolla på Alias nyss, men jag tror jag råkade somna. Jag har nog lite sömn att ta igen från de senaste nätterna... Imorron är det Preklin, fett pepp! Dock fick jag höra idag att en annan tjej har tänkt sig samma utklädnad som jag. Ska jag ändra mig? Eller? jag vet inte. Om jag kommer på en reservplan innan imorron. Vi får se. Nu ska jag sova på riktigt tror jag, kan knappt hålla ögonen öppna. Natti!

♥ /Vendela

The scars of your love


Adele har ju en fantastiskt skön röst. Lyssna och njut!

Are you talking to me?

Igår spontanvaknade jag tidigt, så jag passade på att tvätta en massa kläder. Sen skulle jag plugga också, föreläsning hade vi bara mellan 12 och 2. Mend et blev inget pluggande, jag fassnade i Alias istället. Lätt hänt... Sen skulle jag vara en duktig flicka och gå hem efter skolan och plugga. Det blev inte riktigt så heller. Ellie, Katja och jag drog ner på stan och shoppade, Preklinstuff. Och jag har allt jag behöver nu ^^, Sen råkade jag hamna på Värmlands personalfest på kvällen- jag menar vem tackar inte ja till gratis mat, vin till det och trevligt sällskap? Så jag kom hem lite för sent, och har sovit lite för lite i natt. Och pluggat alldeles för lite. Men man lever bara en gång, och jag hade jättetrevligt iallafall =)

♥ /Vendela

A dollar is what I need


Sjukt skön låt. Tänkte bara säga det innan jag går till Lisa, jag är redan sen.... ♥

And if you think I'm dead, put a bullet in my head

Idag bjöd jag alla på fika på basgruppsmötet, och alla ÄLSKAR mina knäck-kakor ;) VIlket jag kan förstå, det gjorde ju jag med i början. Tills jag hade ätit en 20 stycken... Dom är inte lika goda längre, jag ska ta en paus. Det är lite som med killar, man kan verkligen få för mycket av det goda. Jag borde ta en paus där med. Men vem försöker jag lura egentligen, det kommer ju inte hända. Sen drog jag med Kajsa och Katja ner på stan och försökte hitta på något att klä ut oss till på fredagens Preklin. Gick inte helt strålande. Nu ska jag hem till Lisa strax och dricka lite glögg, får se om det kan få igång fantasin. Hm, ingen som har några förslag? Temat är liksom "finn ett fel". Man kan vara precis vad som helst. Vilket skrämmer oss läkarstudenter lite. Vi behöver ramar, vi tänker inte utanför boxen! Det är lite så vi är uppfostrade. Jaja kommentera gärna om ni har bättre fantasi än mig ;)

♥ /Vendela

Vi tar oss upp en vacker dag, du och jag


Säga vad man vill om Håkans sångröst, men skriva fina låtar- det kan han!

Living for the dream

Jag klarade tentan! Jag klarade den, jag klarade det! :D Jag är lycklig! Och lite stolt över mig själv. Faktiskt. Det känns bra. Jag jobbade hela dagen igår, adventsfika och sista dagen och allt. Det var jättemycket folk och fullt upp, jättekul. Kören sjöng lite jullåtar, fint som bara den. Var lite lagom trött när jag kom hem, hade vart på fötterna deån halv 8 till halv 7. Bra jobbat! Idag har jag vart i skolan hela dagen, trots att vi bara hade 2 timmars föreläsningar. Pluugis? Japp! ;) Men det är bara för att slippa resten av veckan ;) Imorron ska vi förhoppningsvis ha vår drink-kväll, om allt går som det ska =) På fredag är det PREKLIN! Temat är finn ett fel. Vad i helvete ska jag ha på mig? jag har ingen fantasi över huvudtaget. Hjälp?!

♥ /Vendela

I'm still waiting for the snow to fall


Jag är inte så överdrivet mycket för det här med jullåtar. Men coldplay's nya är så vacker och sorglig, jag älsjar den.

Count me out

Jag överlevde min 20-årsdag också. Det var ju fint. Jag och fröken Katja hade jättekul igår när vi dansade på Värmlands- don't we always?! Det finns nog ingen som man kan flippa så mycket med på ett dansgolv som man kan med Katja. Hon är bra! Idag är jag inte så jättepigg, men vad gör väl det. Jag ska in till stan en stund och leta lite julklappar tror jag, inte så stor chans att man hittar nått, Uppsala är ju inte så stort. Hm, ska nog ta en dag eller 2 i stockholm istället =) Ikväll blir det filmmys med Annika, blir bra det.

♥ /Vendela

Start in the morning

Tänkte bara säga att jag nu officiellt är 20, och att mina systrar är världens underbaraste! :D Utan dom skulle jag deppa ihop totalt. Eller egentligen inte, jag har sjukt bra kompisar också. Kärlek på det!

Ibland undrar jag om mina systrar inte känner mig lite för bra. Nästan bättre än jag känner mig själv ^^,

♥ /Vendela

When are you gonna keep it strong?

Hej världen. Imorron fyller jag 20 år och jag har lite panik. Inte för att jag inte vill bli äldre eller inte vill fylla 20. 20 kan ju vara den bästa åldern man kan fylla. Men jag vill inte fira min första födelsedag utan min familj. Det är hemskt! Jag vill vakna upp med mamma och pappa och mina systrar sjungandes i dörren, helst med en liten jätteglad tufflan vid fötterna. Som försöker stjäla mina paket och viftar på svansen och är allmänt jätteglad. Som hon alltid är. Istället ska jag vakna här hemma, ensam, av att min väckarklocka ringer... Gå upp, äta frukost, sminka mig och fixa mig iordning. Som vilken vardag som helst. Skönt att skolan inte är så länge iaf, sen är det ner på stan, första besöket på systemet och sen blir det släktfesten med våra faddrar och gammelfaddrar. Kan nog bli kul =)

♥ /Vendela

RSS 2.0